Nu mai retrogradează nimeni din LNBM la încheierea sezonului 2016/17

BCM Olimpic Baia Mare a anunțat prin intermediul paginii oficiale de facebook că se retrage din Liga Națională de baschet masculin cu prima echipă, respectiv din Liga 1 cu formația satelit. Decizia a fost luată din lipsă de fonduri.

Anunțul a fost făcut miercuri (15.02), atunci când atenția iubitorilor baschetului românesc a fost ațintită asupra Final 8-ului Cupei României, eveniment găzduit la Sala Transilvania din Sibiu.

Dupa promovarea istorica in sezonul 2015-2016 echipa de seniori a clubului nostru a scris ultima pagina din acest volum…

Posted by BCM Baia Mare on 15 Februarie 2017

Prin dispariția maramureșenilor, Liga Națională rămâne în zece participante. Reamintim că CSM Ploiești s-a retras înaintea începerii sezonului competițional aflat în plină desfășurare.

Regulamentul Specific al LNBM – ediția 2016/17 stipulează:

Clasamentul se va întocmi conform ROJB şi RGOC. Ultimele doua echipe clasate la sfârşitul sezonului regulat, vor retrograda, locurile lor fiind luate de primele două clasate în LIGA I. In situatia in care dupa inceperea competitiei o echipa se retrage, sau este exclusa, atunci va retrograda doar o echipa.

Prin urmare, la încheierea sezonului 2016/17 nu va retrograda nimeni, cele două locuri retrogradabile fiind acoperite de formațiile retrase.

Cum se va desfășura grupa pentru locurile 7-10?

Reamintim faptul că atât Ploiești, cât și Baia Mare au promovat în LNBM la încheierea sezonului 2015/16.

Pe de altă parte, dispariția maramureșenilor vine într-un interval de mai puțin de doi ani de la dispariția lui CSU Asesoft Ploiești, Energia Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș.

BC Timișoara s-a salvat de la desființare în cursul sezonului precedent, iar BC Mureș întâmpină dificultăți de natură financiară pe parcursul actualei stagiuni.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.