Reprezentativa feminină a României întâlnește Rusia și Italia la Winter Cup 2014

Echipa națională de baschet feminin a României participă între 27 și 29 decembrie anul curent la Winter Cup 2014, eveniment ce va avea loc la Schio, localitatea în care evoluează multipla campioană a Italiei la baschet feminin. În cadrul acestui turneu formația pregătită de către Florin Nini va susține două meciuri de pregătire la sfârșitul acestui an calendaristic.

Winter Cup 2014 aliniază la start primele reprezentative ale Rusiei, Italiei și României. Programul turneului:

Sâmbătă (27.12), ora 21:00 – Rusia vs România
Duminică (28.12), ora 21:00 – Italia vs Rusia
Luni (29.12), ora 21:00 – Italia vs România

Turneul din Italia vine să completeze perioada de pregătire centralizată ce a cuprins și un cantonament efectuat între 13 și 23 decembrie anul curent, la Cheile Grădiștei. Aici au fost prezente 17 sportive, însă în Italia se face deplasarea cu un lot de 12 jucătoare.

rou

Componența lotului pe care tandemul Florin Nini – Alexandru Radu se va baza la turneul din Italia este următoarea:

Ancuța Stoenescu, Gabriela Cursaru, Florina Pașcalău, Alina Crăciun, Adina Stoiedin, Alexandra Uiuiu, Sonia Ursu, Anca Șipoș, Cristiana Cutaș, Gabriela Irimia, Romina Filip și Hanna Demeter.

Remarcăm faptul că în lot se regăsesc sportive de la opt cluburi prim-divizionare. Sfântu Gheorghe, Brașov, Galați și Arad au câte două sportive, iar Timișoara, Alba Iulia, Târgoviște și Alexandria au câte o reprezentantă în echipa României.

Potrivit frbaschet.ro, absentează Elisabeth Pavel și Annemarie Părău, accidentate. De asemenea, lipsesc sportivele cu angajament în afara granițelor României, atât cele cu statut profesionist din Europa (Mărginean, Pop), cât și cele din NCAA (Bigica, Blanaru).

Alături de cei doi antrenori și cele 12 sportive, delegația României îl cuprinde și pe fizioterapeutul Christos Poulis, respectiv pe Alina Moanță, în calitate de șef de delegație.

Foto: frbaschet.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.