Regulamentul FIBA – Modificare importantă în interpretarea regulii pașilor

În cursul lunii iulie anul curent, FIBA a modificat o serie de reguli ale jocului de baschet. Una, poate cea mai importantă, este legată de regula pașilor.

Scopul acestei modificări de regulament este legat de faptul că se dorește echilibrarea regulamentului față de NBA și dorința FIBA de a avea un regulament unitar. Noua regulă a pașilor este definită în felul următor:

„În cazul jucătorului aflat în mișcare și are un singur picior pe podea în timp ce prinde mingea (primește o pasă) ori oprește driblingul, piciorul de pivotare va fi următorul și va fi considerat ‘Pasul 1’.”

Demonstrație

În primul video se explică de ce primul pas nu este luat în considerare. Totodată, cel de-al 2-lea pas făcut de jucător cu mingea în mână este considerat piciorul de pivotare, deoarece acesta este momentul în care se consideră că jucătorul are control asupra mingii și acțiunii.

În cel de-al 2-lea video se explică faptul că jucătorul primește mingea în momentul în care are un singur picior pe parchet. Piciorul de pivotare este considerat cel de-al 2-lea, în momentul în care jucătorul are controlul asupra mingii.

În cel de-al 3-lea video se explică faptul că jucătorul oprește driblingul când are un singur picior pe parchet. Se consideră picior de pivotare cel de-al 2-lea pas (acesta va fi „Pasul 1”), atunci când jucătorul are control asupra mingii.

Noua prevedere de regulament intră în vigoare la data de 1 octombrie 2017.

Vom reveni cu un material în care se vor prezenta celelalte modificări de regulament.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.