Real Madrid s-a impus în confruntarea cu FC Barcelona din Euroliga masculină

Real Madrid a învins FC Barcelona, scor 87-75, într-un meci contâd pentru etapa a 12-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18. Confruntarea a fost transmisă în direct la DigiSport.

După o primă repriză echilibrată, pe parcursul căreia Real a avut mai mult inițitiva pe tabela de marcaj, s-a consemnat desprinderea decisivă. Elevii lui Pablo Laso au realizat un parțial de 28-14, mizând pe realizările lui Luka Doncic, ajutat de această dată de mai multe guri de foc. Totodată, defensiva madrilenilor a funcționat foarte bine, iar cea a catalanilor a evidențiat din nou probleme majore. Secvența decisivă nu a adus schimbarea, în pofida încercărilor echipei oaspete.

Real a avut 13 reușite de trei puncte cu 37% la acest procedeu. În schimb, FC Barcelona a terminat cu 4/20 de la mare distanță. În plus, madrilenii au avut superioritate la recuperare ofensivă (12-6), pase decisive (21-13), respectiv intercepții (9-6).

Luka Doncic a totalizat 16 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, Felipe Reyes a adăugat 14 puncte, 8 recuperări, Trey Thompkins a bifat 12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, iar Rudy Fernandez, Facundo Campazzo și Jaycee Carroll au avut câte 10 puncte fiecare pentru formația învingătoare. În replică, Ante Tomic a avut 12 puncte, 3 recuperări, Thomas Heurtel și Pierre Oriola au adăugat câte 11 puncte, alți șase jucători ai catalanilor având între 5 și 8 puncte marcate.

Într-un alt meci, Unicaja Malaga a învins pe Khimki Moscova, scor 93-84. Desprinderea s-a consemnat în secvența decisivă, grație unui parțial de 26-18 în favoarea ibericilor.

Nemanja Nedovic a totalizat 21 puncte, 7 pase decisive, Adam Waczynski a adăugat 15 puncte, iar James Augustine a terminat cu 14 puncte, 12 recuperări (6 ofensive) și 5 intercepții pentru Malaga. În replică, Alexey Shved a reușit 28 puncte, însă a avut 5/17 la aruncările de trei puncte.

Ca urmare a acestor rezultate, Khimki Moscova are 7-5 la general, Real Madrid ajunge la 6-6, iar Unicaja Malaga și FC Barcelona au 4-8.

Programul zilei de vineri (15.12)

CSKA Moscova vs Maccabi Tel-Aviv – ora 19.30, DigiSport 4
Anadolu Efes IStanbul vs Baskonia Gasteiz – ora 19.30
Panathinaikos Atena vs EA7 Milano – ora 21.15, DigiSport 4
Valencia Baskt vs Steaua Roșie Belgrad – ora 21.30

Foto&video: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.