Reacții după finala Euroligii 2017

Fenerbahce Istanbul a depășit Olympiacos Pireu în finala Euroligii masculine – ediția 2016/17. Turcii au cucerit primul trofeu din istoria clubului.

Iată ce au avut de spus câțiva dintre actorii principali ai finalei de la Sinan Erdem Dome:

Nikola Kalinic, jucător Fenerbahce Istanbul

„Am scris istorie. Lucrăm ca echipă la acest lucru de doi ani de zile. Aș putea adăuga că individual ne-am pregătit toată viața pentru acest rezultat. Suntem onorați să trăim această experiență. În ultimul an am mers la culcare doar cu gândul la prelungirile finalei din sezonul trecut. În sfârșit pot să merg împăcat la culcare.”

Bogdan Bogdanovic, jucător Fenerbahce Istanbul

„Nu pot să descriu ceea ce simt. Este primul meu trofeu. Mulțumesc clubului, antrenorului, staff-ului colegilor și suporterilor. Toată lumea a contribuit la acest rezultat. Vreau doar să adaug faptul că eu nu am mai văzut un pivot atât de dominant în baschetul european precum este Ekpe Udoh.”

Iată ce a declarat MVP-ul final Four-ului, Ekpe Udoh

Vassilis Spanoulis, jucător Olympiacos Pireu

„Nicio altă echipă nu a făcut ceea ce a reușit Olympiacos. Este al 4-lea turneu final în ultimii șase ani. Am pierdut ultimele două finale pe terenul echipelor gazdă. Urmează playoff-ul în Grecia, ne dorim foarte mult să câștigăm un trofeu, deoarece consider că băieții îl merită pe deplin. Sunt mândru de ei. Vom lupta și anul viitor, îmi doresc să retrăiesc sentimentul din 2005, când am câștigat medalia de aur cu echipa naționlă, tot la Belgrad. Mă bucur pentru Kostas (n.r. Sloukas). Întotdeauna când un jucător grec obține o astfel de performanță este un sentiment deosebit, însă el este cu adevărat un băiat deosebit.”

Aziz Yildirim, președinte Fenerbahce Istanbul

„Întotdeauna am sprijinit alte secții ale clubului, lângă cea de fotbal. Echipa de baschet a fost a 4-a sau a 5-a forță a baschetului din Turcia atunci când am devenit eu președinte al clubului. Cred că acest trofeu și parcursul echipei de baschet în ultimii trei ani confirmă faptul că susțin această disciplină și mă preocupă activitatea ei. Nu pot să confirm în mod oficia, dar suntem aproape de a prafa contractul cu Dogus. Scopul nostru de acum înainte este să devenim o forță dominantă a baschetului european.”

Zeljko Obradovic, antrenor Fenerbahce Istanbul

„Sunt extrem de fericit să fiu campion european. Acesta e obiectivul în fiecare an. Sunt cu atât mai fericit cu cât Fenerbahce a câștigat trofeul pentru prima dată în istoria sa. Vreau să mulțumesc conducerii clubului și domnului Aziz Yildirim, deoarece eforturile domniei sale au făcut posibilă existența aceste echipe, așa cum este ea în prezent. Mulțumesc fiecărei persoane din club care mi-a demonstrat că are încredere în mine. Succesul este al tuturor. Meritele revin în mod egal fiecărui om care a contribuit la acest succes. Fără îndoială jucătorii au un rol special, ei sunt actorii principali și vreau să remarc modul în care ei au jucat toate meciurile importante din acest sezon. Îmi doresc foarte tare să ne reîntâlnim cu acest sentiment peste un an deoarece Final Four-ul va fi la Belgrad, în țara mea, în orașul meu.”

Ioannis Sfairopoulos, antrenor Olympiacos Pireu

„Vreau să îi felicit pe cei de la Fenerbahce, au meritat pe deplin acest trofeu. Totodată îmi felicit jucătorii. Ei ne-au adus la Final Four și ne-au făcut să visăm la trofeu. Sunt mândru defiecare dintre ei pentru tot ce au făcut în acest sezon de-a dreptul istoric pentru întreg baschetul european la nivel de club. Am câștigat primele trei meciuri în care nu aveam voie să pierdem. Două cu Efes și cel cu CSKA. Pe cel de-al 4-lea l-am pierdut. Ne-a lipsit acel ceva în finală. Evident că ești dezamăgit când pierzi finala Euroligii, deoarece nu știi când te mai întâlnești cu acestă oportunitate.”

Luigi Datome și-a respectat promisiunea de a-și tăia părul în ziua în care va câștiga Euroliga. Nimeni nu s-a atins însă de barbă. 😀

Momentele de bucurie ale jucătorilor de la Fenerbahce

 

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.