Randal Falker – Pivotul care recuperează și pasează

Randal Falker demonstrează de la un meci la altul că este un jucător special în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17. Un jucător nu foarte înalt, extrem de puternic pe picioare, fără o calitate deosebită de a juca pe relația unu la unu cu procedee clasice pentru o poziție 5, dar un baschetbalist conștient care îi sunt atributele și care este veșnic interesat să paseze.

Americanul a bifat al 2-lea double-double consecutiv și al 3-lea în TOP 6. El a contribuit cu 15 puncte, 13 recuperări (7 ofensive), 2 pase decisive și un capac pentru 27 la eficiență și 21 la +/- în victoria repurtată de Steaua CSM Eximbank București, scor 89-74, asupra lui BCM U Pitești, în etapa a 28-a din sezonul regulat al LNBM.

Dincolo de statistici, Falker confirmă de ce a fost dorit de un antrenor de rasă precum Jure Zdovc. Omul, prin absolut tot ceea ce face în joc, este preocupat de scorul de pe tabela de marcaj și nu de alte cifre trecute tot acolo.

Un veritabil gladiator, Falker ne arată că nu trebuie să fii cel mai mare și nici cel mai puternic. Nu trebuie să fii lipsit de fair play și nu e nevoie să ai o calitate individuală ieșită din comun pentru a fi un foarte bun jucător de baschet.

Este însă necesar să fii inteligent, să te preocupe rolul în echipă și să fii un profesionist desăvârșit. Arată așa cum arată pentru că muncește. Prestează așa cum o face nu pentru că este cel mai talentat ci pentru că muncește mai mult decât ceilalți jucători din teren.

În plus, Falker este un baschetbalist care a confirmat deja, cel puțin pentru subsemnatul, că vine din alt baschet. Omul nu are nicio problemă să se apere în mismatch. Problema apare din simplul fapt că alți jucători nu pot să facă acest lucru, iar din acest considerent e nevoie de improvizații defensive tipic românești, acolo unde așa numitele defensive combinate se folosesc obsesiv. Lucru pe care în baschetul serios îl vezi de 2-3-5 ori într-un meci. Nu preț de 30-35 minute, cum se întâmplă cu prea multe echipe de pe la noi.

Revenind însă la subiectul principal al acestui text, Randal Falker a demonstrat că are o altă abilitate. Una pe care mărturisesc că nu mă așteptam să o regăsesc în arsenalul acestui jucător. El este mereu atent unde se poziționează colegii săi. Este în permanență conștient unde se află ceilalți patru jucători. Înconjurat de shooteri, Falker poate să fie letal.

Calitatea sa de a recupera ofensiv este dublată de acest atribut, al pasului. De obicei, după recuperare ofensivă, există câteva momente în care defensiva nu este așezată. Atunci se ivesc multe oportunități pentru o finalizare rapidă. Cu condiția găsirii unei aruncări deschise. Falker are un talent extraordinar de a o găsi.

Pivotul Stelei a bifat 23 pase decisive în cele șase meciuri din TOP 6. Asta înseamnă o medie de aproape 4 pase decisive pe meci. Deloc întâmplător, prin abilitatea de a recupera, puncta și pasa, prin pezența permanentă la ambele capete ale terenului, Falker este cel mai eficient jucător al Stelei. El are un indice de 17.6. Este liderul echipei și la recuperare, capace, reușite de două puncte, respectiv vizite la linia de pedeapsă.

Foto: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.