Cum se pune presiune pe arbitri la cel mai înalt nivel în Europa

Celebri pentru felul în care protestează de la prima și până la ultima decizie luată pe parcursul fiecărui meci de baschet, spaniolii pun presiune înaintea meciului decisiv pe care Real Madrid îl are de disputat în compania lui Khimki Moscova, în etapa a 14-a (ultima) din TOP 16 în Euroliga masculină – ediția 2015/16. Un meci de calificare ce opune două forțe uriașe din punct de vedere financiar, două mașinării de baschet. Lupta pare să se ducă pe toate planurile.

Pablo Laso, antrenorul lui Real Madrid, un tehnician fantastic, care prin viziune proprie a construit un grup redutabil în capitala Spaniei, a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a făcut referire pentru prima dată în acest sezon la arbitraj. Coincidența (sau nu) face ca acest lucru să se întâmple înaintea meciului decisiv pe care campioana Europei îl are de disputat.

lsso

Iată ce a declarat Laso:

„Arbitrii și arbitrajul nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru antrenori, jucători și echipe. Mi se pare pierdere de vreme să discutăm despre așa ceva. Sper ca deciziile să fie cele mai bune și corecte în meciul cu Khimki. Eu mă gândesc exclusiv la victorie și la calificarea în playoff-ul Euroligii.”

Atât a fost suficient pentru jurnaliștii prezenți ca aceștia să lanseze o serie interminabilă de întrebări pe marginea arbitrajului. Laso a fost rugat să detalieze la ce anume se referă când vorbește despre arbitraj. Răspunsul a fost următorul:

„Sunt surprins de diferența enormă de faulturi tehnice și greșeli antisportive dictate împotriva noastră, comparativ cu ce s-a întâmplat în cazul celorlalte echipe. Sunt surprins. Poate fi decisiv într-o competiție precum Euroliga, acolo unde sunt atâția jucători de calitate și care joacă cu asemenea pasiune.”

Mai multe despre acest subiect găsiți AICI.

Interesant este faptul că Pablo Laso nu a menționat nicio clipă dacă conduita sa, a staff-ului său și a jucătorilor de la Real Madrid conduce spre impunerea mai multor greșeli tehnice decât se întâmplă la alte echipe. Pe de altă parte, conduita grupării din capitala Spaniei nu este singura care duce spre exasperare partenerii de întrecere, elocventă fiind disperarea lui Dimitris Itoudis, antrenorul lui CSKA Moscova, în mai multe momente ale ultimei încleștări a rușilor cu FC Barcelona, în cadrul căreia catalanii au fost sancționați cu greșeli tehnice de abia în repriza a 2-a, după ce întreaga delegație a rușilor s-a plâns de presiunea pe care jucătorii și antrenorii adversarului o pun în permanență asupra brigăzii de arbitri.

Real Madrid primește vizita lui Khimki Moscova în cursul serii de joi (07.04), cu începere de la ora 21:45. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport.

Partida va fi oficiată de Christos Christodoulou (Grecia), Sreten Radovic (Croația), respectiv Carmelo Paternico (Italia). Fără îndoială atenția va fi îndreptată și asupra echipei de arbitri după o astfel de declarație.

Va fi cel de-al 4-lea duel între deținătoarea Euroligii și deținătoarea EuroCup în actualul sezon competițional. Moscoviții s-au impus de două ori în sezonul regulat, iar madrilenii au triumfat în meciul tur din TOP 16. De notat că Khimki a învins la prima încleștare directă consemnată în capitala Spaniei, în acest sezon. De această dată însă este vorba despre un meci decisiv și este de așteptat ca o echipă de talia lui Real Madrid, obișnuită să joacă sub presiune, să aibă un avantaj prin prisma experienței extraordinare a grupului, antrenorului, dar și a jucătorilor, din punct de vedere individual.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.