Printezis o lichidează pe FC Barcelona!

Olympiacos Pireu completează careul de ași ai Euroligii masculine – ediția 2014/15. Elenii au învins FC Barcelona, scor 71-68, în Meciul 4 din playoff-ul competiției. Scorul general a fost de 3-1.

Georgios Printezis a înscris un coș de trei puncte în ultima secundă a partidei pentru a consfinți victoria și calificarea echipei din portul Pireu. Grecii au jucat finalul partidei cu patru oameni mici – Sloukas, Spanoulis, Mantzaris și Lojeski, însă mingea a ajuns pe semicerc la Printezis, care a avut rol de pivot în această alcătuire. Niciun jucător catalan nu s-a aflat în apropierea lui „Print”, a cărui instinct de „ucigaș” nu l-a trădat nici de această dată îngropând una dintre cele mai puternice echipe ale Europei în acest moment. Printezis avea 0/5 la trei puncte în acest meci înaintea coșului decisiv.

În urmă cu trei ani, la Istanbul, Printezis a înscris o altă aruncare în ultima secundă. Atunci împotriva lui CSKA Moscova, în finala Euroligii masculine.

print

Primul sfert s-a desfășurat sub semnul echilibrului cu precizarea că Barcelona a avut mai mult inițiativa pe tabela de marcaj. Catalanii au aruncat de zece ori din spatele semicercului în primele zece minute de joc. În schimb, Olympiacos a băgat mingea la interior și a obținut nouă vizite la linia de pedeapsă, în vreme ce ibericii nu au avut niciuna. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 17-16 în favoarea Barcelonei, Alex Abrines având opt puncte marcate.

Olympiacos a început mai bine sfertul al 2-lea, perluând conducerea pe tabela de marcaj. Replica nu a întârziat. Barcelona a jucat mai cumpătat și a băgat mingea sub coș pentru a reveni în avantaj. Prima reușită de la mare distanță a grecilor a venit din mâna lui Spanoulis, în minutul 15, însă Barcelona a fost echipa mai bună pe final de repriză. Ibericii au reușit un parțial de 12-4 cu care sfertul al 2-lea s-a terminat, scor 37-29.

Abrines desprinde Barcelona la zece puncte în minutul 22 al partidei. Catalanii păstrează un avantaj de trei posesii până la jumătatea secvenței, după care Petway înscrie două triple, iar Spanoulis contribuie cu una pentru a readuce Olympiacos în joc. Același Spanoulis înscrie pe pătrundere și grecii preiau inițiativa, înainte ca Tomic să egaleze la 50 după 30 minute de joc efectiv.

Spanoulis iese la rampă în debutul secvenței decisive pentru a duce pe Olympiacos în avantaj. Nivelul de agresivitate crește în apărare la ambele panouri, iar Printezis irosește mai multe situații favorabile din acțiune, pentru ca de cealaltă parte Tomic să aibă mari dificultăți la linia de pedeapsă. Doellmann se evidențiază cu o triplă, iar Satoransky pe recuperare ofensivă. Dunston este descalificat în minutul 35, însă același Spanoulis menține pe Olympiacos în avantaj. Mantzaris înscrie de la mare distanță cu panoul, însă Satoransky răspunde tot de la distanță. Oleson punctează de la linia de pedeapsă, după care Barcelona mai reușește o fază de apărare perfectă.

Oaspeții se desprind la patru puncte, însă Olympiacos solicită timp de odihnă. La reluare, grecii joacă cu Printezis la poziția 5, respectiv cu Spanoulis, Lafayette, Lojeski și Mantzaris pe semicerc. Cel din urmă rămâne liber și transformă de la mare distanță, după care presiunea exercitată pe Tomic și Satoransky produce greșeala în jocul catalanilor. Gazdele trec în avantaj, dar Navarro este trimis la linia de pedeapsă pentru a aduce pe Barcelona la timonă. Spanoulis își asumă o acțiune individuală și punctează, dar Navarro ajunge din nou la libere. Acesta împarte liberele, egalând cu cinci secunde înainte de final. La reluare Printezis înscrie din spatele semicercului și Olympiacos este în F4-ul Euroligii.

Spanoulis a avut 17 puncte, 5 pase decisive și a jucat excepțional pe finalul partidei, marcând câteva coșuri extrem de dificile. Printezis a terminat cu 14 puncte, iar Mantzaris a totalizat 11 puncte pentru învingători. În replică, Tomic a totalizat 13 puncte, 7 recuperări, Satoransky a adăugat 12 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, iar Abrines a avut 11 puncte pentru catalani.

Seria a fost decisă în principal de productivitatea tandemului Spanoulis – Printezis, dublată de componenta atletică net superioară a grecilor. FC Barcelona s-a aflat într-un match-up imposibil pe tot parcursul acestei serii, lipsa unor jucători atletici spunându-și cuvântul. Cu excepția lui Satoranksy niciun jucător din trupa altfel excepțională a lui Xavi Pascual nu este caracterizat de un nivel foarte bun din punct de vedere atletic.

În semifinale, Olympiacos se duelează cu CSKA Moscova.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.