Primul succes pentru România U20 feminin

România U20 feminin a repurtat primul succes la Campionatul European de tineret Divizia B, ediția 2017. Elevele lui Dan Calancea au trecut de Irlanda cu scorul de 69-61, în ultimul joc din faza grupelor.

După un start modest de partidă ce a lăsat reprezentativa tricoloră la șapte puncte în urmă, situația s-a schimbat, iar România a trecut în avantaj. Scorul după 20 minute de joc era de 31-30. Sfertul al 3-lea a consemnat un parțial de 22-12 în favoarea elevelor lui Calancea, de pe urmă căruia irlandezele nu au mai putut să revină.

Dominată la recuperare (56-48, cu 23-12 la cele ofensive) și cu mai puține reușite din acțiune, România s-a impus prin prisma numărului net superior de vizite la linia de pedeapsă (37-14). De altfel, de aici a rezultat un avantaj de 11 puncte în favoarea compatrioatelor noastre.

Alina Podar a avut 20 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Ioana Ghizilă a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, iar Ana Ferariu și Mara Ticu au totalizat câte 11 puncte, cu șase respectiv șapte recuperări bifate. Demeter, Stan și Armanu au mai punctat, iar celelalte jucătoare au bifat minute sau secunde de joc, fără a puncta pe tabela de marcaj.

România a încheiat faza grupelor cu 1-4 la general, pe locul al 5-lea. Tricolorele continuă în turneul locurilor 9-12.

Următorul adversar este Islanda. Meciul se dispută sâmbătă (15.07), ora 20.30, tot la Eilat, Israel.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.