Primele patru din sezonul regulat se califică în semifinalele LNBM pentru prima dată în ultimii cinci ani

Liga Națională de baschet masculin programează, pentru prima dată după cinci ani, confruntări între ocupantele primelor patru poziții la încheierea sezonului regulat. Acest lucru s-a consemnat ultima dată în sezonul competițional 2011/12.

Atunci, CSU Asesoft Ploiești, U-Mobitelco Cluj-Napoca, Gaz Metan Mediaș și BC Timișoara au avansat în penultimul act din postură de formații ce au beneficiat de avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Ulterior s-a consemnat în fiecare sezon câte o victorie pentru echipe mai slab cotate în sferturile de finală. BC Mureș a reușit această performanță de două ori, iar Gaz Metan Mediaș și U-Mobitelco Cluj-Napoca au realizat-o câte o dată.

Iată despre ce e vorba:

Stagiunea 2015/16 a cuprins victoria cu scorul general de 3-0 a lui BC Mureș în seria cu SCM U Craiova. Ardelenii au abordat playoff-ul de pe locul al 5-lea.

Ediția 2014/15 a LNBM a consemnat succesul lui BC Mureș cu scorul general de 3-0 în seria cu U-BT Cluj-Napoca. Alb-albaștrii au abordat playoff-ul de pe locul al 6-lea.

Sezonul 2013/14 a cuprins succesul lui U-Mobitelco Cluj-Napoca cu scorul general de 3-2 în seria cu CSU Sibiu, din postură de a 5-a clasată în sezonul regulat.

În sezonul 2012/13, Gaz Metan Mediaș a depășit pe SCM U Craiova cu 3-0 la general din postură de formație clasată a 5-a la încheierea sezonului regulat.

În acest sezon, U-BT Cluj-Napoca, Steaua CSM EximBank București și CSM CSU Oradea au triumfat cu 3-0 la general în seriile pe care le-au început cu avantajul terenului propriu. CSU Sibiu a completat lista semifinalistelor după 3-2 în compania aceleiași BC Mureș, o echipă care de-a lungul timpului a reușit să se mobilizeze exemplar în playoff, după multiple probleme întâmpinate în faza regulată.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.