Prima victorie stagională pentru Anadolu Efes Istanbul în Euroligă

Anadolu Efes Istanbul a bifat primul succes stagional în Euroliga masculină. Formația antrenată de Velimir Perasovic a oprit o serie de cinci înfrângeri consecutive prin prisma succesului repurtat pe terenul lui FC Barcelona, scor 89-85.

Turcii au început meciul foarte bine, desprinzându-se la 26-15 pe parcursul primelor zece minute de joc. Catalanii au redus din deficit până la pauză, scorul la jumătatea confruntării fiind de 42-35. Anadolu Efes a găsit soluții de a se menține în avantaj pe tabela de marcaj, aceasta indicând scorul de 67-57 la intrarea în secvența decisivă.

Gruparea din Istanbul s-a desprins la 15 lungimi spre jumătatea secvenței decisive. Barcelona a înscris ultimele zece puncte ale încleștării, însă a reușit doar să se apropie la două posesii.

Învingătorii au fost superiori la aruncările de pe semicerc și la recuperare. În schimb, echipa din Istanbul a fost vizibil inferioară la pase decisive, posesii pierdute și intercepții. De notat că Anadolu Efes a avut mai puține reușite de două puncte și un procentaj semnificativ mai mic decât Barcelona. În schimb, raportul vizitelor la linia de pedeapsă a fost de 24-7 în favoarea învingătorilor.

Vladimir Stimac a avut 22 puncte, 8 recuprări, Ricky Ledo a adăugat 21 puncte, 5 recuperări, iar Errick McCullom a încheiat cu 21 puncte pentru Anadolu Efes. Turcii sunt lipsiți în continuare de americanul Derrick Brown.

Kevin Seraphin a totalizat 19 puncte, Thomas Heurtel a adăugat 12 puncte, 9 pase decisive, Victor Claver a încheiat cu 12 puncte, iar Petteri Koponen a încheiat cu 10 punctepentru Barcelona. Singura absență a fost cea a lui Juan Carlos Navarro, jucător echipat, dar neutilizat de antrenorul Sito Alonso.

După acest meci, FC Barcelona are 2-4 la general, iar Anadolu Efes a ajuns la 1-5.

CSKA Moscova a spulberat pe Valencia Basket, scor 94-67, pe fondul celor 23 puncte, semnate Nando De Colo. Rușii au 5-1 la general, iar campioana Spaniei a ajuns la 3-3.

Zalgiris Kaunas a repurtat un succes zdrobitor pe terenul lui EA7 Milano. Balticii s-au impus cu scorul de 94-62, având șase jucători între 10 și 13 puncte marcate, cu 13/20 pentru 65% la arncările de trei puncte. Campioana Lituaniei are 3-3 la general, iar lombarzii au ajuns la 1-5.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.