Prima victorie a României la Universiada de la Taipei

România a repurtat primul succes la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei. Tricolorii au depășit Emiratele Arabe Unite cu scorul de 103-71. Jocul s-a desfășurat miercuri (23.08).

Partida a fost controlată de elevii lui Florin Nini. Aceștia s-au desprins la 20 puncte pe tabela de marcaj în prima repriză. Scorul la jumătatea confruntării era de 52-32. Tricolorii și-au mărit avantajul pe parcursul reprizei secunde, atunci când au marcat cu aceeași generozitate. În ultimele 20 minute de joc s-a consemnat un parțial de 51-39.

România a avut superioritate la finalizare cu 17 procente din acțiune și a marcat mai multe puncte de la linia de pedeapsă. De asemenea, a fost net superioară la recuperare (59-26, cu 18-6 la cele ofensive).

Mario Lazăr a totalizat 18 puncte, 13 recuperări, Basti Ionescu a contribuit cu 15 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, Andrei Damian a bifat 15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Mirel Dragoste a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, iar Victor Petrache a încheiat cu 11 puncte.

Alte contribuții au avut Georgian Păun – 10 puncte, 9 recuperări, Dragoș Gheorghe – 7 puncte, 9 recuperări, Tudor Gheorghe – 6 puncte, 7 pase decisive. Au mai punctat Wilhelm Brosser – 6 puncte, respectiv Mihnea Andrei – 2 puncte, 4 recuperări. A mai jucat Cezar Bărăgău. În schimb, Andrei Petică nu a evoluat în acest meci.

România are 1-2 la general după acest rezultat. Următorul meci este programat pentru joi (24.08), ora 10 (a României). Adversar este echipa Statelor Unite ale Americii.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.