Prima victorie pentru România U16 masculin

România a repurtat primul succes la Campionatul European U16 masculin Divizia B de la Sofia. Tricolorii au depășit Slovacia cu scorul de 69-64.

În cadrul penultimului meci susținut la evenimentul din țara vecină, România s-a văzut condusă la prima pauză, scor 14-17, respectiv la jumătatea încleștării, scor 27-36.

Spre deosebire de jocul anterior, elevii lui Alexandru Olteanu au câștigat pe revenire, după ce în duelul cu Danemarca au irosit un avantaj important în repriza secunde. Astfel, România s-a apropiat la un singur punct cu zece minute înainte de final, după care a preluat inițiativa și s-a impus cu scorul de 69-64.

Gavriloaia a totalizat 19 puncte, 6 recuperări, 5 intercepții, Duica a adăugat 19 puncte, 15 recuperări (9 ofensive), iar Ștefan Grasu a terminat cu 11 puncte, 3 recuperări. De notat că cel din urmă este născut în anul 2003, adică are cu doi ani mai puțin decât majoritatea adversarilor întâlniți.

Ultimul joc al României la CE U16 masculin Divizia B are loc sâmbătă (19.08), în compania Ciprului. Meciul a conta pentru locurile 21-22.

Articole din aceeași categorie

5 comentarii On Prima victorie pentru România U16 masculin

  • Cite echipe retrogradeaza în divizia C? Intreb asta ca sa știu dacă meciul cu Cipru contează din acest punct de vedere.

    • Ultima clasată (locul 24) retrogradează doar dacă câștigătoarea Diviziei C (Armenia) acceptă să participe la următoarea ediție a CE U16 masculin Divizia B. Prin victoria de azi nu există riscul unei retrogradări pentru România.

  • Felicitari ca nu ati aruncat prosopul , cum a spus un moldovean !

  • Cipru a promovat avut trecut. Oricum cred ca este cel mai slab rezultat de la U 16 din ultimii mulți ani. Neasteptat rezultat pentru mine.

  • Da. Super victorie. Deja cresc sperantele pentru aceasts generatie. Poate ne spune d-nul Micinic cand am avut o prestatie mai slaba, la U16, in ultimii ani. De obicei problemele incep de la U 18.. Pe la 15-16 ani ai nostri reuseau sa se descurce onorabil. Da e bine ca nu am aruncat prosopul…..

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.