Primă repriză perfectă pentru Real Madrid: 18 pase decisive, nicio posesie pierdută!

Real Madrid s-a calificat pentru a 3-a oară consecutiv în finala Euroligii masculine. Formația iberică a trecut de debutanta Fenerbahce Ulker Istanbul, scor 96-87.

Formația antrenată de către Pablo Laso s-a desprins decisiv pe parcursul celui de-al 2-lea sfert, în cadrul căruia a reușit un parțial de 35-14. La jumătatea confruntării tabela de marcaj indica scorul de 55-35 în favoarea spaniolilor.

Aceștia au avut 8/14 la aruncările de trei puncte în primele 20 minute de joc. Este vorba despre un procentaj de 57%, impresionant pentru încercările de pe semicerc.

De asemenea, Real a avut un raport inuman de 18 pase decisive fără posesie pierdută în primele 20 minute de joc. Așa ceva este greu de realizat în orice meci, cu atât mai dificil împotriva uneia dintre cele mai bune defensive din Europa și într-o semifinală de Euroligă. Evident, de aici a rezultat și un zero în dreptul intercepțiilor pentru Fenerbahce.

În plus, Madridul a adăugat 5 intercepții de pe urma celor opt posesii pierdute de adversar.

Real a avut 14/30 la trei puncte după 40 minute de joc, față de 7/18 la încercările de la mare distanță pentru Fener.

De asemenea, madrilenii au terminat în avantaj la recuperări ofensive (11-9), intercepții (7-2) și pase decisive (24-17). Mai mult, Real a avut doar 4 posesii pierdute, dață de cele 13 ale turcilor.

Singurul capitol statistic la care Fenerbahce a stat mai bine decât adversarul este procentajul atuncărilor de două puncte. Fener a avut 22/36 la acest procedeu, iar Real a terminat cu 16/34.

În fine, Fenerbahce a înscris 20 puncte de la semidistanță, față de cele doar 8 ale lui Real. Acest lucru contează prea puțin având în vedere că ibericii au marcat cu atât mai mult și mai precis de la mare distanță.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.