Prima finală Cluj vs Mureș

U-BT Cluj-Napoca și BC Mureș se duelează în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2017. Meciul se va desfășura la Sala Transilvania din Sibiu, în cursul serii de vineri (17.02), cu începere de la ora 19:00, în direct la DigiSport.

Este o finală inedită pentru baschetului românesc. Ambele au fost protagoniste ale ultimului act în ultimii ani, fie în cupă, fie în campionat, dar niciodată nu s-au intersectat într-un duel cu trofeul pe masă.

Formația din Cluj-Napoca dispută a 3-a finală de cupă în ultimii cinci ani. U-BT deține trofeul după ce l-a cucerit în sezonul precedent la Oradea.

În schimb, BC Mureș se califică pentru a 2-a oară în ultimii trei ani în meciul cu trofeul pe masă. Alb-albaștrii au pierdut trofeul pe mâna Timișoarei, în urmă cu doi ani, la Pitești. Este cea de-a 5-a finală pentru alb-albaștri în ultimii patru ani (trei de campionat și a 2-a de cupă).

Cele două echipe s-au confruntat în semifinalele Cupei României din sezonul precedent, la Oradea. Acela a fost primul meci oficial al lui Barnabas Szaszgaspar în funcția de antrenor principal, el fiind adjudecat de clujeni, care au mers până la capăt, cucerind trofeul.

În actualul sezon competițional fiecare a învins în deplasare. Ultimul meci direct s-a desfășurat la Cluj-Napoca, fiind câștigat de BC Mureș.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.