Prevederile regulamentului specific, referitor la alcătuirea echipelor în LNBM din 2005 și până în prezent

În sezonul competițional 2017/18 la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin se utilizează un regulament cu totul nou pentru sportul cu mingea la coș din România. Noutatea constă în faptul că toate echipele vor fi obligate să joace cu cel puțin un jucător român U23 (născut după 1 ianuarie 1995) pe parcursul primului sfert.

În continuare, regulamentul obligă echipele să joace cu cel puțin un autohton, indiferent de vârstă. Așadar, în sferturile 2, 3 și 4, respectiv în eventualele reprize de prelungiri, cluburile din LNBM vor juca cu cel puțin un autohton, fără a mai fi nevoite să țină cont de vârsta acestuia.

De asemenea, din noul sezon competițional se revine la regula cu cel mult șase străini pe foaia oficială. De altfel, regulamentul cu șase străini și cel puțin un român în permanență pe parchet a mai fost utilizat în două sezoane pe parcursul ultimilor 12 ani.

Iată prevederile regulamentului specific, referitor la alcătuirea echipelor din Liga Națională în fiecare sezoan din 2005 și până în prezent:

Perioada 2005/07 – cel mult cinci jucători străini.
Perioada 2007/09 – cel mult șapte jucători străini.
Perioada 2009/11 – cel mult șase străini pe foaia de arbitraj, cel puțin un român în teren.
Sezonul 2011/12 – cel mult cinci străini pe foaia de arbitraj, cel puțin un român în teren.
Perioada 2012/15 – cel mult șase jucători străini.
Sezonul 2015/16 – cel mult șase străini pe foaia de arbitraj, cel puțin un român în teren.
Sezonul 2016/17 – cel mult cinci străini pe foaia de arbitraj, cel puțin un român în teren.
Sezonul 2017/18 – cel mult șase străini pe foaia de arbitraj, cel puțin un român în teren, cel puțin un român U23 în primul sfert.

Amintim faptul că de-a lungul timpului, alte reguli au fost implementate cu scopul de a asista sau ajuta Liga Națională. Este vorba despre organizarea Ligii 1 cu obligativitatea ca formațiile din LNBM să aibă o echipă în cel de-al 2-lea eșalon, acolo unde numărul jucătorilor autohtoni tineri să fie de cel puțin șapte. O altă regulă, la care s-a renunțat după doi ani (periada 2011/13), a fost realizarea Ligii II – campionatului național U23.

Așadar, putem remarca faptul că niciodată în ultimii 12 ani o regulă nu a rezistat mai mult de trei sezoane consecutive în LNBM.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Prevederile regulamentului specific, referitor la alcătuirea echipelor în LNBM din 2005 și până în prezent

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.