Prestație solidă pentru echipa U16 masculin a României în eșecul cu Slovenia

România a pierdut meciul cu Slovenia, contând pentru ziua a 2-a a Campionatului European U16 masculin – Divizia B, ediția 2016. Formația pregătită de Sebastian Man a cedat cu scorul de 65-74.

Jocul a demarat favorabil ex-iugoslavilor, care s-au desprins la 20-12 în primele zece minute de joc efectiv. Au urmat două secvențe echilibrate, ambele adjudecate de sloveni la diferențe de un singur punct fiecare. Astfel, după 30 minute de baschet, scorul era de 62-52.

Tricolorii nu au cedat, un parțial de 6-0 apropiindu-i la trei puncte în minutul 37 al confruntării. Finalul a fost controlat de sloveni, aceștia reușind un parțial de 7-1 în ultimele două minute de joc efectiv.

Compatrioții noștri au avut procentaj bun la aruncările libere (18/23, pentru 78%). România a avut un deficit major la recuperare ofensivă (9-18).

Mihai Măciucă a totalizat 22 puncte, 5 recuperări, Andrei Arion a adăugat 12 puncte, 9 recuperări, Constantin Gavriloaia a terminat cu 11 puncte, iar George Blaj Voinescu a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări pentru România.

Sebastian Man a rotit întreg efectivul de jucători, nouă dintre ei bifând cel puțin 10 minute de joc.

Următorul meci al echipei naționale U16 masculin este programat pentru sâmbătă (13.08), în compania statului Kosovo.

Articole din aceeași categorie

7 comentarii On Prestație solidă pentru echipa U16 masculin a României în eșecul cu Slovenia

 • Adevarat un rezultat decent cu o echipa unei tari aflate in esalonul 2 valoric in baschetul european. In general pana la U16 juniorii nostri se descurca binisor la acest nivel. Problemele se acutizeaza de la U18 unde diferenta de pregatire si mentalitate creeaza discrepante uriase intre jucatorii nostri si cei din lumea buna. cea

 • Diferenta este la pile.ın baschetul bun joaca cine şi cat merita,aici cine are pila mai mare.jucatori care ar merita mai multa atentie se lasa ın timp,cei cu pile neavand valoare fac rezultatele pe care le fac la 18 ani.meciul de ieri putea fi caştigat,dar……..O simpla parere,sper sa nu fi deranjat pe nimeni

  • Ma tot obosești cu pilele…scrie aici numele jucătorilor cu pile, daca tot vrei sa-ti duci părerea pana la capăt.
   P.s. Dupa ce faci acest lucru, mi-as dori sa pot sa va vad numele dumneavoastră in dreptul comentariului… (asa ar fi frumos)

 • Jucatori cu pile precum jucatorii de la steaua ,Radu Voinescu, si cam toti care nu au prins turmeul final se puteau gasi jucatori mult mai valorosi la echipe ca Sibiu ,Vlaicu,Tg Jiu,jucatori decisivi care si-au aratat clasa la turneul final.Daca me mandrim la infrangere sau victoroa cu kosovo , un loc pe care Romania nu il recunoaste ca tara atunci suntem cel putin ridicoli

 • pt.d-nul Arion. Nu inteleg de ce sariti asa cand se discuta despre selectie pe baza de pile. Urmaresc fenomenul baschetului juvenil de vreo 7-8 ani si va asigur ca exista la fiecare genaratie astfel de situatii. Daca sunteti ruda cu tanarul Arion de la lot insemna ca sunteti implicat in fenomen si ne dati o veste buna : Anul asta la U 16 totul este OK. M-as bucura. Am rezerve legate de Voinescu….

 • Pile si iar pile? Toata lumea vorbeste despre pile dar nimeni nu observa evolutia de la un meci la altul, niciunu nu a fost acolo sa vada clar cum s-a arbitrat… atunci de ce nu selectati voi jucatorii si antrenati la u 16? Sa nu mai vorbim ca majoritatea au dat cu piciorul echipei u16!

 • Urmarim stati liniştit.pe Fiba.com este ın direct.de ce ripostati aşa nervos?!sau va simtiti cu musca pe caciula?!eu nu am dat nume.astazi cu Kosovo,ultimele 7 minute cand era diferenta ft mare de ce nu au fost folositi cei cu putine minute?!alt jucator 17 minute a fost pe teren şi nu a marcat nici un punct?!scuzele mele dar asta citesc pe fiba.com şi am dreptul sa mi spun parerea.ca nimeni nu spera nimic de la echipa asta corect,poza cu echipa nu am vazut nicaieri.succes ın meciurile urmatoare

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.