Președintele secției de baschet de la Fenerbahce vorbește despre obiectiv și conflictul FIBA vs ECA

Ozan Balaban, președintele secției de baschet de la Fenerbahce Dogus Istanbul, a făcut câteva precizări importante în cadrul unui scurt interviu acordat site-ului de specialitate eurohoops.net. El a vorbit despre jucătorii care au plecat, despre cei care au prefera Fenerbahce, dar și despre situația actuală creată de FIBA și Euroleague Commercial Assets.

Iată ce a declarat Balaban:

„I-am pierdut pe Bogdanovic – care este ca un frate pentru fiecare dintre cei care activează în cadrul clubului, precum și pe Udoh. Nu prea am avut de ales în ceea ce îi privește, însă am știut de la bun început că îi vom înlocui cu piesele potrivite. Bogdanovic nu prea mai avea nimic de demonstrat în baschetul european la nivel de club. Pe de altă parte, Udoh a venit din NBA, în fiecare moment am știut că va veni momentul să se întoarcă acolo.

Pe de altă parte vă pot spune că Nicolo Melli a ales Fenerbahce în detrimentul unei oferte din NBA. De asemenea, Luigi Datome și Jan Vesely au optat să rămână alături de noi, chiar dacă pe numele lor au venit propuneri ferme de la cluburi din liga profesionistă nord-americană. Faptul că mai mulți jucători au decis să continue la Fenerbahce și au refuzat NBA-ul îmi spune că formăm o organizație redutabilă.

Managerul general, Maurizio Gherardini a făcut o treabă excelentă. Însă nu e vorba doar despre activitatea lui. Avem un departament de scouting care lucrează pe întreg parcursul sezonului și urmărește îndeaproape o serie de jucători. Ei urmăresc jucătorii propuși de antrenor, dar în același timp vin cu propuneri în sens invers atunci când se ivește ceva neprevăzut de către staff-ul tehnic.

Obiectivul nostru va fi să ne calificăm din nou la Final Four. Dacă e posibil să repetăm succesul din sezonul precedent cu atât mai bine, însă obiectivul declarat este calificatea la turneul final. Suntem încântați de echipa pe cae o avem și opinia generală este că dispunem de o rotație foarte adâncă.”

Referitor conflictul FIBA vs Euroleague Commercial Assets:

„Ne vom consulta cu președintele clubului și cu board-ul de conducere. Vinerea viitoare este programată o ședință la Barcelona. În cadrul acesteia se va pune în discuție propunerea FIBA cu privire la adaptarea celor două etape, respectiv la strategia Euroleague Commercial Assets în această situație cu FIBA.

Fenerbahce nu este doar o echipă participantă în Euroligă. Suntem partenerii acestei companii, împreună cu alte zece cluburi. Firește că eu și noi, ca cetățeni turci, sprijinim echipa națională și ne dorim ca cei mai buni jucători turci să reprezinte Turcia, însă în același timp suntem profesioniști și suntem parte ai unei afaceri pe care o dorim cât mai productivă. Vom sprijini și susține decizia luată la ședința de la Barcelona de către Euroleague Commercial Assets.”

Inerviul în limba engleză poate fi lecturat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.