Premieră absolută reușită de BC Mureș

6 mai 2015

BC Mureș este prima echipă din istoria Ligii Naționale de baschet masculin care se califică în finală după ce a încheiat sezonul regulat pe locul al 6-lea. Ardelenii au avansat în ultimul act după un parcurs absolut perfect, bifând câte trei victorii în primele două faze eliminatorii. Alb-albaștrii au trecut cu 3-0 de echipele clasate pe locurile 3, respectiv 2 la încheierea sezonului regulat.

1 mai 2015

BC Mureș conduce cu scorul general de 2-0 în seria cu Steaua CSM EximBank București, contând pentru semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15. Ardelenii au obținut două victorii în deplasare, repetând performanța impresionantă din primul tur al playoff-ului, când au întâlnit pe U BT Cluj-Napoca.

Formația antrenată de către Audrius Prakuraitis are 5-0 la general în fazele eliminatorii ale actualei ediții de campionat. Ardelenii au jucat un singur meci pe teren propriu, însă acest lucru nu i-a împiedicat să câștige toate partidele disputate până la această oră.

Formația din Târgu-Mureș este pe punctul să stabilească o premieră absolută pentru baschetul românesc. Este vorba despre calificarea în finala LNBM din postură de a 6-a clasată la încheierea sezonului regulat.

BC Mureș a izbutit să elimine echipa clasată pe locul al 3-lea la încheierea sezonului regulat, o premieră în era sistemului cel mai bun din cinci jocuri în primul tur al playoff-ului. Echipa ardeleană are șansa de a avansa în finală după ce a terminat sezonul regulat pe locul al 6-lea, lucru pe care nu l-a reușit nicio echipă în istoria campionatului României pe sistemul playoff.

Dacă se califică în finală, a 2-a oară în ultimii trei ani, ardelenii ar putea să întâlnească toate echipele care au ocupat podiumul la încheierea sezonului regulat în Liga Națională.

CSU Asesoft Ploiești este echipa cel mai modest poziționată la încheierea sezonului regulat într-o ediție de campionat care ulterior a câștigat titlul de campioană a României. Acest lucru s-a consemnat în sezonul 2011/12, când prahovenii au terminat faza regulată pe locul al 4-lea.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.