Power Ranking LNBM – Ediția 5

Sezonul 2015/16 demarează luni (21.09) cu meciul dintre Energia Târgu-Jiu și BC Timișoara, contând pentru turul inaugural din Cupa României la baschet masculin. Ne despart mai puțun de două săptămâni de startul sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16.

În cele ce urmează voi prezenta a 5-a ediție a Power Ranking-ului LNBM, o versiune proprie a celebrei rubrici, inventate de presa americană pentru sporturile profesioniste din SUA și preluat de publicații din Europa pentru a ierarhiza, în opinie proprie, echipele aflate în competiție una cu cealaltă.

1. Steaua CSM EximBank București (1)

A câștigat ultimul turneu de pregătire și totodată a obținut semnătura lui Gerald Lee. Finlandezul vine după ce a participat la EuroBasket 2015 cu naționala Finlandei. De asemenea, Steaua are cel mai bun bilanț din presezon.

2. U BT Cluj-Napoca (2)

Vine după un succes în ultimul meci de pregătire din presezon. A avut un program foarte competitiv de jocuri amicale, atât cu echipe românești de top, cât și cu cluburi sârbești de certă valoare. Ardelenii nu au putut beneficia de serviciile lui Muhammed Pasalic în presezon.

3. Dinamo București (3)

A încheiat un presezon excelent cu o victorie în fața campioanei Bulgariei. Nou-promovați, elevii lui Aco Todorov nu au putut miza pe serviciile lui Marko Sutalo, prezent cu naționala Bosniei la EuroBasket 2015. Are al 2-lea bilanț în presezon.

4. Energia Târgu-Jiu (7)

Are efectivul complet și pe antrenorul Antonis Constantinides înapoi la echipă. Gorjenii au multe noutăți și vor avea nevoie de timp pentru a se lega, dar se anunță un adversar redutabil pentru oricine.

5. BC Mureș (4)

A încheiat presezonul cu o înfrângere la Cluj. A avut mai puține jocuri de pregătire decât alte cluburi, însă a avut parte de adversari valoroși. Laci Lazar a absentat întreg presezonul din cauza unei accidentări.

6. CSM-U Oradea (5)

Nu a mai susținut niciun joc amical după turneul memorial Antonio Alexe. Are multe noutăți, iar Nemanja Barac nu a evoluat în ultimele cinci partide de pregătire. Pe hârtie se anunță o echipă capabilă să alerge pe tranziție și să se apere.

7. BCM U Pitești (8)

A găzduit ultimul turneu de pregătire din presezon. Continuă să fie incompletă din cauza problemelor medicale cu care se confruntă Pedja Stamenkovic. Argeșenii vor fi protagoniști ai uneia dintre cele mai interesante confruntări în primul tur al cupei.

8. BC Timișoara (6)

A început excelent presezonul, dar nu l-a continuat în aceeași manieră. Totuși, a terminat seria jocurilor de pregătire cu o victorie. A disputat doar două jocuri în văzul publicului românesc pe tot parcursul presezonului, fiind una dintre echipele despre care nu se cunosc prea multe.

9. SCM U Craiova (10)

A operat, așa cum am intuit în precedenta ediție a Power Ranking-ului, că prea multă liniște în această perioadă conduce la modificări în efectiv. De asemenea, oltenii au renunțat la ultimele jocuri din turneul înteprins în Serbia, dar au găzduit două jocuri în compania Mediașului.

10. CSU Sibiu (9)

A mai renunțat la un jucător sosit de la începutul pregătirilor pentru a recruta un baschetbalist cu experiență în România. Astfel, ardelenii au jucători prefum Boris Lalovic și Michael Harrison, care – alături de Calotă – vor aduce un plus de experiență. Multe noutăți în echipă și se pare că schimbările continuă să apară în efectivul de jucători.

11. Phoenix Galați (11)

A oferit o replică foarte bună Timișoarei, în fieful acesteia. Are șapte jucători străini pentru a eleva nivelul antrenamentelor. Va fi interesant de urmărit în ce măsură acest lucru este avantajos în condițiile în care doar șase străini pot fi trecuți pe foaia oficială.

12. Gaz Metan Mediaș (12)

Are mai puțin de o lună între reunire și primul meci oficial. Dispune de un stil de joc ritmat, axat pe jucători capabili să marcheze cu ușurință și să o facă la capătul unor acțiuni purtate în viteză. Are câteva noutăți, lucru ce ar putea să necesite timp pentru integrare și omogenizare.

Power Ranking 1

Power Ranking 2

Power Ranking 3

Power Ranking 4

Notă
Power Ranking-ul, similar celorlalte texte publicate pe acest site, constituie o părere personală a subsemnatului.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.