Power Ranking LNBM – Ediția 1

Sezonul competițional 2015/16 este programat să demareze pe 22 septembrie, cu meciurile primului tur din Cupa României. Până la etapa inaugurală a sezonului regulat din Liga Națională ne mai despart exact 50 de zile.

În cele ce urmează vom lansa o versiune proprie a celebrului Power Ranking, inventat de presa americană pentru sporturile profesioniste din SUA și preluat de publicații din Europa pentru a ierarhiza, în opinie proprie, echipele aflate în competiție una cu cealaltă.

Firește, este o părere proprie și personală (cum de altfel sunt toate textele publicate pe site-ul nostru). Ținem cont de transferurile efectuat, potențial, stadiul în care se află loturile de jucători și pregătirile pentru startul sezonului competițional, informații legate de bugete, precum și (probabil) o oarecare doză de subiectivitate.

1. Steaua CSM EximBank București

Prezintă cel mai bun mix de jucători străini și autohtoni la ora actuală în LNBM. Va mai aduce un jucător străin, însă pentru competiția internă prezintă un lot extrem de competitiv. Are un antrenor nou, dar el are experiență de patru sezoane ca principal în LNBM, cu mențiunea că va avea pentru prima dată de gestionat un lot mai numeros, dar și participarea în două competiții cel puțin până în decembrie.

2. U BT Cluj-Napoca

Valoarea individuală este principalul argument al ardelenilor. Capacitatea a cel puțin patru dintre jucătorii străini de a rezolva acțiuni unu la unu este îngrijorătoare pentru adversari. De asemenea, are un antrenor cunoscut că poate să performeze cu staruri sub comandă. Provocarea va veni în defensivă și are legătură cu voința, întrucât potențial există.

Click AICI.

3. BC Timișoara

A construit un lot de jucători foarte experimentat, cu sportivi consacrați în România. Are un fundaș ce se anunță un star al acestei ligi, dar este sănătos și se poate adapta la condițiile din LNBM. Antrenorul este deosebit de experimentat și poate gestiona un lot valoros. Este o echipă oarecum limitată la capitolul jucători autohtoni.

Click AICI.

4. CSM-U Oradea

O altă echipă care prezintă un mix cel puțin interesant între jucători străini și români. Ar putea fi singura echipă care începe sezonul 2015/16 cu cinci străini. Chiar și așa pare acoperită foarte bine pe posturi, singurul semn de întrebare (dacă întreaga echipă e sănătoasă) fiind nivelul de competitivitate la poziția 3, unde nu există un al doilea jucător clasic.

5. Energia Târgu-Jiu

A schimbat lotul de jucători din temelii după cel mai bun sezon din istorie. Foarte multe modificări nu reprezintă un lucru pozitiv, dar rămâne să vedem dacă Antonis Constantinides poate să performeze cu noul efectiv de jucători. Are români cu oarecare experiență și unul consacrat, dar care revine după o operație și o pauză îndelungată.

Click AICI.

6. BC Mureș

Finalistă a ultimei ediții de campionat, formația din Târgu-Mureș a făcut trei transferuri importante și a prelungit contractele pentru frontcourt (pozițiile 4-5). Se ridică semne de întrebare cu privire la opțiunile pe care alb-albaștrii le vor avea la pozițiile 1-2. În plus, va mai fi legitimat un străin. Antrenorul a fost confirmat și rămâne de văzut cum poate să gestioneze un alt nucelu față de cel cu care a disputat două finale la scurt timp după numirea în funcție.

7. SCM U Craiova

Experiența este cuvântul de ordine. Formația pregătită de către Oliver Popovic a înregimentat cel mai important jucător român al ultimilor 15 ani, alături de o serie de jucători ex-iugoslavi extrem de rutinați. Se anunță o nucă greu de spart, iar la Craiova va fi un calvar pentru adversari, dacă publicul vine lângă echipă. Aruncarea de trei puncte va fi principala armă pe faza ofensivă.

Click AICI.

8. CSU Sibiu

Antrenor nou și efectiv de străin schimbat radical. Se anunță o echipă care vrea să joace un baschet în viteză. Are un antrenor debutant în baschetul masculin și este limitată din punct de vedere al opțiunilor la capitolul jucători autohtoni cu experiență în LNBM. Are nevoie de un start bun de sezon regulat pentru încredere și pentru a aduce publicul lângă echipă.

Click AICI.

9. BCM U Pitești

O echipă care a schimbat din temelii. Are un antrenor nou, iar la capitolul jucători are în componență un singur sportiv din rotația de bază cu care a încheiat sezonul precedent. Dispune de un mix interesant în backcourt (pozițiile 1-2), respectiv de un pivot deosebit de talentat, însă mai are de acoperit la două poziții. În plus, va începe sezonul cu -3 puncte.

10. Phoenix Galați

Aflată la debutul absolut în Liga Națională. Echipa pregătită de către Florin Nini duce lipsă de români cu experiență. Are străini interesanți, dar va fi de urmărit cum pot fi puși în valoare și cum vor conviețui. Se va miza foarte mult pe jucătorii străini.

Click AICI.

11. Dinamo București

Are doar patru jucători străini la pregătiri (unul a plecat, iar celălalt este la echipa națională) în condițiile în care nu dispune de foarte multe variante la autohtoni consacrați, capabili să ridice nivelul antrenamentelor. Are potențial de creștere, însă rămâne de văzut cine va fi legitimat în calitate de al 6-lea străin.

Click AICI.

12. Gaz Metan Mediaș

Este echipa care a acționat cel mai târziu. Nu arată neapărat ca o echipă de ultimul loc, dar din moment ce nici măcar nu s-a reunit este limpede că are un minus evident în fața tuturor celorlalte echipe la ora actuală. În plus se așteaptă confirmarea oficială a legitimării jucătorilor despre care s-a scris.

Notă
Lucrurile se pot schimba, motiv pentru care vom prezenta, în cursul următoarelor săptămâni, noi variante ale Power Ranking-ului LNBM.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.