Povestea lui Dragan Zeković

Dragan Zeković are o poveste de viață impresionantă. Originar din Belgrad, baschetbalistul în vârstă de 30 ani a învins cancerul și nu doar că duce o viață normală, dar a reușit să revină în baschetul profesionist.

De-a lungul carierei, Dragan a jucat pentru OKK Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Atlas, Beovuk și FMP. El s-a transferat la CSU Asesoft Ploiești în vara anului 2013, fiind prima sa aventură în afara spațiului ex-iugoslav.

Zekovic a disputat 11 partide în Liga Națională și 10 în EuroCup pentru formația prahoveană. El a fost diagnosticat cu cancer testicular în luna decembrie a anului 2013. A fost momentul în care acesta a fost nevoit să renunțe la activitatea de jucător profesionist.

La distanță de aproximativ doi ani și jumătate, perioadă în care a făcut tratament și recuperare, Zekovic a primit acceptul să-și reia activitatea de jucător. Înalt de 2.10 metri, posesor al unei aruncări de pe semicerc devastatoare, Dragan a fost legitimat de Karpos Sokoli, formație angrenată în Liga Adriatică și campionatul Macedoniei.

În sezonul 2016/17, Zekovic a fost coleg cu Dragan Labovic, un alt fost jucător al Asesoftului. De notat că Dragan Zekovic a fost mai norocos decât alți doi reprezentanți ai baschetului ex-iugoslav care au evoluat la CSU Ploiești. Este vorba despre jucătorul Nikola Ilic și antrenorul Vladimir Arnautovic, ambii răpuși de cancer.

La distanță de un an după ce și-a reluat activitatea de jucător, Zekovic a făcut un pas important și în plan personal. În luna iunie a acestui an, Dragan s-a căsătorit cu Anja Šaranović, fostă participntă la Miss Serbia, Miss International și Miss Universe.

Zekovic a revenit în România în această vară, când a fost legitimat de CSM Steaua București. El a fost cel mai bun jucător al militarilor în ultimul meci, pierdut la Sibiu. Ex-iugoslavul a avut 21 puncte (5×3), 4 recuperări și 2 pase decisive pentru 20 la eficiență în eșecul, scor 77-88, din Sala Transilvania.

Pe ruta Asesoft – CSM Steaua

Dragan Zekovic se înscrie într-o lungă listă de jucători care, mai devreme sau mai târziu, au făcut trecerea de la Asesoft la Steaua. Vorbim aici despre Gerald Lee, Chris Cooper, Levente Szijato, Mihai Paul, Marius Runkauskas, Vlad Negoițescu, respectiv antrenorul Sașa Ocokoljic și preparatorul fizic Ronald Anzur.

Mare parte a celor enumerați au ajuns la CSM Steaua București după venirea la acest club a lui Ionuț Georgescu. Totodată, o parte importantă a departamentului media din cadrul clubului militar a activat în trecut sub comanda lui Georgescu la Asesoft.

Ca fapt divers,Virgil Stănescu, președintele CSM Steaua București, a câștigat singurul său titlu de campion al României jucând pentru CSU Asesoft Ploiești. Stănescu a demarat proiectul aflat în derulare la ora actuală în parteneriatul dintre CSM București și CSA Steaua încă de pe vremea când juca pentru formația prahoveană, în anul 2012.

Foto: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.