Cum e posibil?

În cele ce urmează vă invit să găsim mai multe răspunsuri la aceeași întrebare. Este vorba despre întâmplări consemnate nicăieri altundeva decât în cadrul etapei a 7-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18.

Discutăm despre întâmplări considerate de mulți incredibile sau cazuri izolate, consemnate în cadrul unei singure etape, adică pe parcursul a două zile calendaristice, în cea mai tare competiție de pe bătrânul continent.

Cum e posibil…

1. Să pierzi un meci în cadrul căruia conduci cu 26 puncte pe tabela de marcaj, scor 47-21, în minutul 16?

FC Barcelona ne-a demonstrat că se poate, în partida de la Bamberg, pierdută cu scorul de 84-81.

___

2. Să irosești un avantaj de 20 puncte, scor 56-36, în minutul 25, să te vezi egalat de două ori – o dată la epuizarea timpului regulamentar de joc, după care cu 1.9 secunde rămase de disputat din repriza suplimentară, dar să învingi cu un coș pe sirenă?

Zalrigis Kaunas a izbutit acest lucru în victoria de la Malaga, scor 85-83.

___

3. Să te numești Real Madrid și să începi un meci cu un parțial de 5-27, să încasezi 36 puncte în primul sfert, să termini cu 105 puncte primite și să suferi cel mai drastic eșec din istoria participărilor în Euroligă?

Baskonia Gasteiz ne-a arătat cum se face, profitând de problemele de efectiv din lotul madrilenilor, impunându-se cu scorul de 105-75.

___

4. Să fii deținătoarea trofeului și să lași impresia că ai sub control meciul din re-editarea finalei Euroligii, să te desprinzi la zece puncte și să pierzi?

Fenerbahce Dogus a cedat în meciul cu Olympiacos Pireu, scor 83-90.

5. Să fii una dintre cele mai puternice echipe ale Europei și să irosești un avantaj de 11 puncte în ultimele trei minute din timpul regulamentar?

A făcut-o Olympiacos Pireu în victoria de la Istanbul, scor 90-83, după o repriză de prelungiri.

___

6. Din postura de campioană în exercițiu a Spaniei să irosești un avantaj de 17 puncte, scor 62-45, consemnat în minutul 25 al partidei, pentru ca apoi să pierzi după două reprize de prelungiri?

Valencia Basket a făcut-o în compania ultimei clasate în ediția actuală și cea precedentă a Euroligii masculine, EA7 Milano. Rezultatul final a fost de 103-98.

___

Așadar, exemple palpabile de la cel mai înalt nivel baschetbalistic al Europei. Este suficient să urmărim fenomenul și să ne documentăm pentru a înțelege că aceasta este disciplina numită baschet și se întâmplă la orice nivel: Oscilații, schimbări de situație, reveniri spectaculoase și căderi uluitoare.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Cum e posibil?

  • De aceea este atit de spectaculos baschetul pentru ca este jocul în care se poate schimba la 180 de grade cursul în doar citeva momente.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.