Posesii în primele două meciuri ale turului inaugural din playoff-ul LNBM

Aruncăm o privire asupra numărului de posesii avute de fiecare echipă în primele două meciuri din turul inaugural al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Acest aspect statistic este însoțit de câteva observații, fie de natură statistică, fie tactică, fie de efectiv.

U-BT Cluj-Napoca vs SCM U Craiova
– Meciul 1: 100-74 (78-81)
– Meciul 2: 104-78 (79-80)

Nu sunt prea multe de spus de pe urma acestor jocuri. Procentajele echipei ardelene au fost excepționale. Parțial datorită defensivei precare a oltenilor, însă nu e mai puțin adevărat că formația de pe Someș este de neoprit în acest sezon. Absența lui Darius Hargrove este foarte importantă, însă e puțin probabil ca alb-albaștrii să fi putut pune în dificultate această echipă cu principalul marcator al Craiovei apt.

CSU Sibiu vs BC Mureș
– Meciul 1: 76-66 (88-74)
– Meciul 2: 54-75 (85-82)

Povestea acestei serii este legată, cel puțin până acum de ritmul jocului. Sibiul a controlat acest aspect în Meciul 1, atunci când a beneficiat de 14 posesii suplimentare. Acest lucru s-a schimbat în Meciul 2. Echipa lui Dan Fleșeriu a avut mai multe posesii (85-82), dar galben-albaștrii au avut cu trei posesii mai puțin, iar Mureșul a avut cu opt mai multe. Desigur, revenirea lui Dalibor Djapa a schimbat semnificativ jocul ofensiv al vicecampioanei.

Steaua CSM EximBank București vs BCM U Pitești
– Meciul 1: 84-61 (81-84)
– Meciul 2: 105-90 (78-86)

Ambele meciuri au consemnat un ecart imens la capitolul procentaje. Steaua a avut un plus de 19 procente în Meciul 1, respectiv 18 în Meciul 2. Argeșenii au avut mai multe posesii în ambele partide, dar Steaua a fost echipa mult mai precisă.

CSM CSU Oradea vs BC SM Timișoara
– Meciul 1: 74-66 (91-82)
– Meciul 2: 85-81 (79-79)

În primul meci al acestei serii ambele echipe au avut 42% la aruncările din acțiune. Lucrurile s-au schimbat semnificativ în Meciul 2, când CSM-ul a avut 53%, iar BCT a terminat cu 56%. Oradea a dominat la recuperare ofensivă în ambele meciuri (15-9 și 11-7) și a pus presiune pe minge, raportul posesiilor pierdute fiind de 15-19 și 11-17. Astfel, Timișoara a irosit un total de zece posesii fără a apuca să arunce la coș.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.