Politehnica Iași a învins pe terenul Rapidului

Politehnica Iași a repurtat un nou succes în faza semifinală a Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2016/17. Moldovenii s-au impus în capitală, pe terenul lui Rapid București, scor 86-85.

A fost un meci extrem de spectaculos, ce a cuprins 20 schimbări la conducere și nouă situații de egalitate. Ieșenii au realizat un parțial de 7-0 pe finalul partidei prin intermediul căruia au reușit să treacă la conducere.

Unitatea a 2-a a Politehnicii Iași a fost mai productivă, raportul punctelor aduse de rezerve fiind de 26-14 în favoarea oaspeților. Aceștia au beneficiat de 31 vizite la linia de pedeapsă, capitol la care ambele formații au fost extrem de imprecise (47% pentru Rapid, 54% pentru Poli).

M. Nicolae a totalizat 18 puncte, 9 recuperări, C. Amărghioalei a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări, alți patru jucători ieșeni având cel puțin 10 puncte marcate. În replică, M. Neagoe a avut 26 puncte, 6 recuperări, iar S. Buruiană a contabilizat 16 puncte, 7 recuperări pentru feroviari.

Este cea de-a 2-a victorie în deplasare obținută pe parcursul acestei săptămâni de către Politehnica Iași, formație ce are un bilanț general de 10-2. Moldovenii mai au un meci la Timișoara, respectiv unul pe teren propriu cu CN Aurel Vlaicu. Așadar, două partide în compania unor adversari pe care îi va întâlni și la turneul final de promovare în LNBM.

Rapid București are 4-8 la general și se situează pe locul al 6-lea din totalul de opt poziții. Feroviarii nu se mai pot califica la turneul final.

Foto: Dragos Păscăneanu / Politehnica Iași Baschet Masculin (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.