Politehnica Iași a dispus de Timba Timișoara

Politehnica Iași a învins Timba Timișoara, scor 70-68, într-un meci contând pentru faza semifinală a Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2016/17, în grupa de promovare. Meciul s-a desfășurat duminică (26.03).

Moldovenii au dominat prima jumătate, instalându-se la conducere de la început (11-4, minutul 5). Poli Iași s-a desprins la nouă lungimi până la prima pauză, respectic la 43-30, după 20 minute de joc efectiv. Timba Timișoara a echilibrat jocul în repriza secundă, atunci când a reușit să se apropie la o singură posesie, scor 55-52 (minutul 30). Formația din Iași a reușit să se desprindă din nou în secvența decisivă, însă bănățenii au strâns la o singură posesie până la final.

Adrian Roșu (foto, la minge) a bifat 20 puncte pentru formația învingătoare. L-au secondat Tudor Gîrbea, autor a 11 puncte, respectiv Constantin Amărghioalei, cu 10 puncte.

Politehnica Iași are 6-1 la general după acest succes și dispune de cel mai bun bilanț în Liga 1 la ora actuală. Este una dintre cele doar două echipe cu un singur meci pierdut. Celelalte protagoniste au pierdut cel puțin trei partide.

Timba Timișoara înregistrează cel de-al 3-lea eșec consecutiv. Bănățenii au 5-3 la general și se mențin în lupta pentru un loc la turneul final.

La ora actuală par să existe șase formații angenate în lupta pentru calificarea la turneul final. Este vorba despre Poli Iași, Cuza Sport Brăila, Timba Timișoara, CN Aurel Vlaicu, Știința București și Rapid București.

Înregistrarea integrală a confruntării dintre cele două formații candidate la un loc în primul eșalon al baschetului masculin românesc poate fi urmărită în link-ul alăturat.

Sursă video: Live Iasi (YouTube)
Foto: Politehnica Iasi Baschet Masculin (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.