Politehnica Iași a câștigat prima manșă a dublei cu Timba Timișoara în Cupa României 2017/18

Politehnica Iași a învins Timba Timișoara, scor 72-68, în prima manșă din turul inaugural al Cupei României la baschet masculin – ediția 2017/18. Partida s-a desfășurat laSala Sporturilor din Iași.

Jocul a avut parte de 18 schimbări la conducere. Confruntarea s-a încheiat cu un parțial de 7-1 în favoarea gazdelor. Bănățenii nu au marcat din acțiune în ultimele două minute și 47 secunde de joc. Timba a dominat la recuperare (36-26, cu 8-8 la recuperări ofensive) și a avut sprijin mai consistent din partea unității a 2-a (23-14 la puncte marcate de rezerve), însă moldovenii au fost mai atenți la controlul mingii: 11-2 la intercepții, 14-23 la posesii pierdute și 26-17 la puncte după posesii pierdute de adversar.

Mike Balogun a totalizat 18 puncte,Michalis Liapis a adăugat 17 puncte, Giorgi Tsintsadze a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, iar Reginald Keely Jr a terminat cu 12 puncte pentru Poli Iași. În replică, Mladen Pavlovic a reușit 12 puncte, Bogdan Popescu a reușit 11 puncte, 9 recuperări, iar Cameron Naylor a bifat 10 puncte, 8 recuperări pentru Timba.

Reamintim faptul că în Cupa României se joacă obligatoriu cu doi români, fără restricție de vârstă, în permanență. Iașiul a rotit cinci români în această partidă, dar a jucat și cu cinci străini. Sinișa Cvetanovic nu a fost utilizat. Timba a jucat cu șase străini și a rotit cinci români.

Manșa a 2-a, decisivă, are loc peste o săptămână în fieful Timbei.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.