Poate Germania să repete miracolele din 1993 și 2005?

Germania se duelează cu Spania în sferturile de finală ale EuroBasket 2017. Este un duel între revelația turneului și principala forță a baschetului european. Meciul va fi transmis în direct la TVR HD în cursul zilei de marți (12.09), ora 18.45.

Formația pregătită de Chris Flemming a descoperit că există baschet și după Dirk Nowitzki. Totodată, Germania va dori, măcar pentru o zi, să-și amintească de perioada anterioară dominației marelui Dirk. Asta pentru că în urmă cu 24 ani, naționala germană a învins la Munchen, scor 79-77, Spania, în sferturile de finală ale EuroBasket 1993. Într-o perioadă în care baschetul avea alte reguli, una dintre ele fiind aruncările libere „1+1”.

În imaginile alăturate puteți revedea înregistrarea integrală a meciului, incluzând coșul lui Chris Welp, cu care Germania a triumfat în ultima secundă de joc efectiv. De altfel, naționala Germaniei a câștigat EuroBasket 1993 fără Detlef Schrempf, superstarul baschetului german și cel mai important jucător de baschet al acestei națiuni până la apariția lui Nowitzki.

Ulterior Germania a cucerit prima și singura sa medalie de aur la EuroBasket. Performanță reușită în fața propriilor susținători. După o finală cu Rusia. Aflată la primul ei concurs din postură de țară independentă, după destrămarea Uniunii Sovietice și separarea din Comunitatea Statelor Independente.

Până la amintitul meci, Germania pierduse toate meciurile oficiale disputate în compania Spaniei la EuroBasket, preliminarii sau turneu final.

12 ani mai târziu, la turneul final din Serbia, cu Dirk Nowitzki în calitate de lider, Germania a învins Spania cu scorul de 74-73. Coșul victoriei a purtat semnătura lui Dirk, evident. Acest duel s-a desfășurat în semifinalele EuroBasket 2005. În cadrul acestui turneu Germania s-a clasat pe locul al 2-lea, fiind învinsă în marea finală de Grecia.

Juan Carlos Navarro este singurul jucător din ambele tabere, care va fi pe parchet la meciul din sferturile de finală ale EuroBasket 2017 și a jucat în confruntarea din 2005. Între cei care au jucat atunci îi putem enumera pe Jorge Garbajosa, actualul președinte al federației spaniole, respectiv pe Marko Pesic, managerul secției de baschet de la Bayern Munchen.

Acestea sunt singurele victorii ale Germaniei în cadrul EuroBasket repurtate asupra Spaniei. Bilanțul confruntărilor directe este de 10-2 în favoarea ibericilor.

Cert este că Spania pornește cu prima șansă. La fel s-a întâmplat în 1993 și 2005. Desigur, e posibil ca de această dată echipa lui Sergio Scariolo să aibă resurse superioare versiunilor Spaniei din anii amintiți.

Pe de altă parte, alături de Dennis Schroder – jucător descoperit de către Liviu Călin, Germania poate beneficia de contribuții din partea unor jucători precum Daniel Theis, Johannes Voigtmann, Lucca Staiger, Robin Benzing, Maodo Lo și alții. Desigur, această înșiruire pălește în fața colecției de superstaruri ale baschetului european și mondial cu care Spania se mândrește în anul 2017.

Poate Germania să doboare Spania pentru a 3-a oară în meci direct eliminatoriu la EuroBasket? Cronologia pare să îi surâdă.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Poate Germania să repete miracolele din 1993 și 2005?

  • Ar fi o mare, mare surpriza. Spania a dat impresia ca nu a avut nevoie sa se tureze pentru a cistiga meciurile de pina acum. Presiunea meciului este considerabila si pentru nemti, dupa cum a fost si cazul croatilor. Eu merg pe mina spaniolilor , desi nu mi-ar displacea o victorie a nemtilor cu 30 de puncte din partea spectaculosului Schroder.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.