Playoff-ul LNBM din acest an demarează în alte condiții față de anii anteriori

Playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin demarează pe data de 10 aprilie 2017. Acesta urmează să se încheie cel mai târziu pe 31 mai anul curent. În sezonul 2016/17 consemnăm o schimbare importantă raportat la precedentele ediții.

Este vorba despre faptul că toate echipele calificate în playoff-ul LNBM au avut o perioadă sensibil egală de pregătire a jocurilor din deschiderea fazelor eliminatorii. Ultimul joc oficial înaintea playoff-ului a fost susținut de fiecare echipă pe data de 5 aprilie. Primul joc din playoff se dispută între 10 și 12 aprilie.

În precedentele patru ediții, respectiv în nouă din ultimele zece ediții de campionat desfășurate, patru echipe au fost dezavantajate vizibil la startul playoff-ului. Nu orice echipe, ci tocmai cele care s-au calificat la turneul final al Cupei României.

Final Four-ul Cupei României s-a desfășurat cu regularitate în săptămâna ce a urmat ultimei etape din sezonul regulat, săptămână premergătoare începerii playoff-ului Ligii Naționale. Aici vorbim despre timpul mult mai limitat pe care l-au avut cele patru echipe de la turneul final de a pregăti și a se recupera până la ora primului meci din playoff, raportat la celelalte patru formații angrenate în playoff. În plus, trebuie ținut cont de modul de pregătire fizică și baschetbalistică, recuperare fizică, consumul mental pe care îl reprezintă participarea la un turneu în care se decernează un trofeu și care poate asigura cel mai scurt drum spre un loc în cupele europene.

Anul acesta lucrurile stau diferit. Toate echipele au avut între 5 și 7 zile de la ultimul meci disputat până la startul playoff-ului. Asta în condițiile în care în anii trecuți s-a consemnat un ecart de până la o săptămână, ceea ce este foarte mult în condițiile date.

Singura excepție s-a consemnat în sezonul 2011/12. Atunci, ca și în actualul sezon, turneul final de Cupa României s-a desfășurat în luna februarie.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.