Cel mai bun pivot din Basketball Champions League a fost legitimat de Olympiacos Pireu

Olympiacos Pireu a oficializat legitimarea lui Georgios Bogris. Vicecampioana în exercițiu a Europei a semnat un contract cu valabilitate pentru următorii trei ani cu pivotul câștigătoarea Basketball Champions League.

Înalt de 2.10 metri, Bogris are 28 ani și evoluează la poziția 5. În sezonul 2016/17, alături de Iberostar Tenerife, pivotul elen a avut medii de 7.6 puncte și 3.9 recuperări în 35 meciuri disputate în Liga ACB. De asemenea, a avut 8.6 puncte, 3.7 recuperări și 1.3 pase decisive pe meci în BasketbalL Champions League.

Bogris a fost desemnat cel mai bun jucător de poziția 5 în ediția inaugurală a Basketball Champions League. Este primul trofeu individual obținut de jucătorul grec în carieră la nivel de seniori.

De notat că jucătorul amintit se întoarce în Euroligă, competiție pe care a câștigat-o în urmă cu șase ani, alături de Panathinaikos Atena, sub comanda lui Zeljko Obradovic. Cariera lui Bogris a cuprins angajamente în Grecia și Spania. El a jucat pentru Ilysiakos Atena, Panathinaikos Athens, Aris Salonic, Panionios, PAOK Salonic, Morabanc Andorra și Bilbao Basket.

Giannis Sfairopoulos are din nou trei jucători de poziția 5. Olympiacos s-a despărțit de Patric Young, legitimat deja de EA7 Milano, dar continuă cu canadianul Khen Birch și sârbul Nikola Milutinov.

Olympicos Pireu a căutat pe parcursul ultimelor luni un jucător de poziția 5 cu cetățenie elenă. Vicecampioana Europei l-a curtat insistent pe Zach Auguste, americanul cu pașaport grecesc, însă părțile nu au găsit calea de comunicare. De altfel, Auguste este curtat insistent în aceste zile de Panathinaikos Atena.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Olympiacos Pireu a anunțat prelungirea contractelor pentru Georgios Printezis și Vangelis Mantzaris. De asemenea, a fost anunțată legitimarea lui Janis Strelnieks.

În schimb, la capitolul plecări, pe lângă cea a lui Young, este cert faptul că Daniel Hackett nu va continua alături de greci. Italianul a semnat deja cu Brose Baskets Bamberg. În plus, sunt șanse minime ca Erick Green să rămână alături de Spanoulis&co. În fine, Matt Lojeski se va despărți de echipa din portul Pireu.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.