BCM U Pitești la final de sezon

După un sezon extrem de dificil, început cu o depunctare și încheiat prin evitarea retrogradării în ultima etapă a fazei regulate, BCM U Pitești a pornit pe un nou drum.

Ediția 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin a consemnat un mix în ceea ce privește efectivul de jucători. După ce a confirmat staff-ul tehnic cu care a încheiat precedenta ediție de campionat, gruparea alb-violetă a decis să păstreze o bună parte a jucătorilor autohtoni, dar și tandemul de pivoți – Vincent Hunter și Aleksandar Mladenovic.

La capitolul sosiri s-a consemnat tandemul Vlad Corpodean – Pavel Marinov, de la Dinamo București, respectiv legitimarea a doi jucători străini tineri, aflați la primul angajament în România. Este vorba despre Myck Kabongo și Tomislav Gabric. La scurt timp după startul sezonului regulat s-a consemnat prima și singura modificare din lot, înlocuirea lui Kabongo cu Aleksandar Kostoski.

Acest lucru s-a întâmplat din mai multe motive, baschetbalistic existând câteva deosebiri esențiale. Spre exemplu, Piteștiul a avut nevoie de încă un jucător cu potențial la finalizare de pe semicerc, capitol la care Kostoski excelează.

Pe parcursul sezonului regulat, BCM U Pitești a obținut câteva rezultate de mare valoare. Alb-violeții au repurtat succese în compania echipelor care au participat în cupele europene. BCM U a învins campioana în exercițiu, CSM CSU Oradea, liderul campionatului, U-BT Cluj-Napoca, precum și pe BC Mureș, respectiv Steaua CSM EximBank București. De altfel, argeșenii au învins toate echipele angrenate în actuala ediție de campionat cel puțin o dată.

Este fără îndoială un progres evident raportat la sezonul precedent. De la o echipă care a fost extrem de instabilă la nivelul băncii tehnice și lotului de jucători în sezonul 2015/16, lucru ce a condus la evitarea retrogradării de abia în ultima etapă, la o formulă în care stabilitatea a fost cuvântul de ordine. Echipa a terminat sezonul regulat pe locul al 6-lea, cu patru poziții mai sus decât în precedenta ediție de campionat.

Un pas cât se poate de bun și de evident în față, în direcția potrivită. Fără îndoială este loc de mai bine, dar rămâne de văzut cum va fi gestionat noul regulament, care permite folosirea a șase străini, dar obligă la utilizarea unui român U23 în primul sfert al meciurilor din LNBM. Aspecte asupra cărora clubul se va concentra după închierea actualului sezon competițional.

Text publicat în programul Meciului 3 al seriei de playoff dintre BCM U Pitești și Steaua CSM EximBank București.

Notă
Vom reveni cu un text mai amplu despre sezonul Piteștiului.

Foto: BCM U Pitesti (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.