BCM U Pitești continuă colaborarea cu Aleksandar Kostoski

Aleksandar Kostoski a semnat un nou contract cu BCM U Pitești. Baschetbalistul macedonean s-a alăturat agreșenilor pe parcursul ediției precedente de campionat.

În vârstă de 29 ani, Kostoski măsoară 1.88 metri și este fundaș. El evoluează în principal la poziția 1, dar poate fi utilizat și ca poziție 2, datorită abilității de a acționa precum un shooter. El are deja o experiență de 13 sezoane, 11 dintre ele în primul eșalon baschetalistic al țărilor în care a activat – Macedonia, Franța și România.

În 20 partide disputate, Kostoski a avut medii de 12.4 puncte, 6.0 pase decisive, 2.9 recuperări și 1.5 intercepții pentru 14.9 la eficiență în aproape 33 minute pe partidă. Ex-iugoslavl a avut procentaje de 48% la aruncările de două puncte, 40% la trei puncte, respectiv 93% la linia de pedeapsă.

Aco a fost liderul echipei alb-violete la minute, pase decisive, intercepții și procentajul aruncărilor libere. El a fost unul dintre cei patru jucători ai Piteștiului cu procentaj de cel puțin 40% la aruncările de la mare distanță și unul dintre cei doi care au avut o medie de peste două astfel de reușite pe meci.

Remarcabil este faptul că Aleksandar Kostoski a forțat revenirea pe finalul sezonului precedent în pofida unei accidentări destul de grave. El a demonstrat atunci că a pus nevoia echipei în fața propriilor probleme. Lucru care nu a trecut neobservat în ochii antrenorului Hristu Șapera.

Foto: BCM U Pitești (facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.