BCM U Pitești a anunțat legitimarea lui Laci Lazar

BCM U Pitești a oficializat legitimarea lui Laci Lazar. Pivotul în vârstă de 29 ani a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul 2017/18 cu formația antrenată de către Hristu Șapera.

Lazar evoluează la poziția 5. Înalt de 2.10 metri, baschetbalistul originar din Oradea sosește de la BC Mureș, formație alături de care a petrecut ultimii trei ani. Laci a bifat 112 prezențe în uniforma alb-albastră. În ultimul sezon a avut medii de 6.5 puncte, 5.4 recuperări și 1.8 capace pentru 9.5 la eficiență în 20:22 minute pe meci.

Principalele calități ale lui Lazar, specifice unui pivot clasic, sunt acțiunile de pick and roll pe faza ofensivă, dublată de recuperarea ofensivă. În defensivă, el se remarcă în mod deosebit la capac, fiind unul dintre cei mai eficienți la acest capitol din baschetul românesc.

Cariera lui Lazar a demarat alături de CSM Oradea. El a făcut junioratul la LPS Bihorul Oradea, sub comanda lui Dragoș Oprea. Laci a petrecut zece sezoane la CSM, incluzând doi ani în Divizia B și opt în primul eșalon. În sezonul 2013/14 a jucat pentru Jaszbereby în Ungaria, pentru ca apoi să revină în țară, la BC Mureș.

De notat că prin această legitimare BCM U Pitești a reușit să rezolve una dintre problemele majore ale sezonului 2016/17. Alb-violeții nu au avut niciun jucător român la pozițiile 4-5 în rotația de bază. Acest aspect a creat mari dificultăți în construcția echipei, utilizându-se trei jucători străini la pozițiile amintite, regulamentul în stagiunea precedentă permițând folosirea a cel mult cinci străini.

Foto: BCM U Pitești (facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.