Pierce lovește din nou, dar Atlanta are timp de răspuns

Al Horford a reușit o recuperare ofensivă, dublată de un coș de două puncte cu 1.9 secunde înainte de finalul Meciului 5 al seriei dintre Atlanta Hawks și Washington Wizards, în turul al 2-lea din playoff-ul NBA. Câștigătoarea Conferinței Est în sezonul regulat a învins cu scorul de 82-81. Meciul a fost transmis în direct la Dolce Sport.

Paul Pierce a pierdut controlul asupra mingii la scorul de 78-78, permițând Atlantei să marcheze pe tranziție pentru un coș de două puncte ce a adus bucuria la Philips Arena cu 14 secunde înainte de final. Washington a cerut ultimul timp de odihnă, iar după reluare cel poreclit „The Truth” (adevărul) a lovit din zero grade. Pierce a îngropat o nouă aruncare de trei puncte cu opt secunde înainte de finalul partidei pentru a aduce pe Wizards în avantaj, scor 81-80. De notat că acest jucător a înscris coșul victoriei pentru Washington în Meciul 3.

Mike Budenholzer, antrenorul anului în NBA, a solicitat un timp de odihnă de 20 secunde. Dennis Schroder, jucător șlefuit de românul Liviu Călin, a pătruns spre coș, însă John Wall a ieșit la rampă cu un capac. Mingea a fost recuperată de către Al Horford, care a lăsat-o în coș pentru a schimba situația la conducere pe tabela de marcaj. Washington a mai avut 1.9 secunde, însă fără timp de odihnă. Mingea aruncată în disperare de John Wall a fost imprecisă, iar Atlanta se impune la capătul unui nou meci dramatic, marca NBA playoff.

Iată cele două reușite descrise:

Horford a avut o seară absolut fenomenală. Pivotul Atlantei a totalizat 23 puncte, 11 recuperări (6 ofensive), 5 capace și 2 pase decisive. El a fost extrem de activ în repriza a 2-a, apărând la serviciu pe tranziție, la finalizare din spatele semicercului și semidistanță, la recuperare ofensivă, la capac și în final prin coșul decisiv. Jeff Teague și Paul Millsap l-au secondat cu câte 14 puncte, iar DeMarre Carroll a terminat cu 10 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive.

În replică, Bradley Beal a totalizat 23 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 3 capace, John Wall a bifat 15 puncte, 7 pase decisive, 4 intercepții, Marcin Gortat a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, iar Paul Pierce a bifat 11 puncte pentru Wizards. De notat că Wall a revenit în angrenajul lui Washington după ce a ratat precedentele trei partide ale acestei serii, el având cinci microfracturi la mână.

Scorul general devine 3-2 pentru Atlanta. Meciul 6 se dispută în Washington.

Golden State Warriors au controlat Meciul 5 al seriei cu Memphis Grizzlies în drum spre o victorie categorică, scor 98-78. Partida a avut loc în Oakland.

Similar Meciului 4, californienii au avut o perioadă de 36 minute de joc efectiv (ultimele) extrem de productivă în ambele faze ale jocului. Echipa antrenată de Steve Kerr a impus ritmul, iar potențialul individual impresionant al lui Stephen Curry, înconjurat de o serie de alți jucători deosebit de periculoși în relația unu la unu, au permis lui Golden State să se desprindă și să mențină un avantaj consistent pe tabela de marcaj până la sfârșit.

Klay Thompson a totalizat 21 puncte, 5 pase decisive, Stephen Curry a adăugat 18 puncte, 7 recuperări, 6 intercepții, 5 pase decisive și tot atâtea posesii pierdute, iar Andre Iugodala a terminat cu 16 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Marc Gasol a bifat 18 puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive pentru învingători.

Scorul general a devenit 3-2 în favoarea lui Golden State. Seria se întoarce în Memphis, pentru Meciul 6.

Duelurile din semifinalele Conferinței Est sunt mult mai pasionante decât cele din Vest. Seria Cleveland vs Chicago a cuprins cinci meciuri încheiate la diferență de cel mult șapte puncte, iar Meciul 6 este programat noaptea viitoare. În schimb, duelul Atlanta vs Washington a cuprins patru meciuri la diferență de șapte puncte. În schimb, opt din cele zece confruntări ale celor două serii ale semifinalelor Conferinței Vest s-au încheiat la diferențe de peste 10 puncte. Cu toate acestea, scorul general este 3-2 în toate seriile, iar diferența de scor nu contează absolut deloc.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.