Phoenix Galați s-a impus în confruntarea cu BC Mureș

Phoenix Galați a învins BC Mureș, scor 87-81, într-un meci contând pentru prima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18. Partida s-a desfășurat la Sala Sporturilor Dunărea din Galați și a consemnat a 3-a victorie din tot atâtea partide oficiale suținute de formația moldoveană.

Oaspeții au marcat primele cinci puncte ale confruntării și s-au menținut în avantaj, cu câteva excepții, când Galațiul a reușit să egaleze la 12, 14 și 17. Amfitrionii au trecut pentru prima dată la conducere prin Cameron Rundles, scor 19-17, însă primul act s-a încheiat la egalitate, scor 19-19, după liberele lui Aleksandar Mladenovic.

Pe parcursul celui de-al 2-lea sfert, formația antrenată de Barnabas Szaszgaspar a reușit să se desprindă la zece puncte, scor 41-31, în minutul 17. Tony Gugino și Cătălin Petrișor au ajutat Phoenix să revină, repriza încheindu-se cu un parțial de 10-3 prin care gazdele au strâns la 41-44.

BC Mureș s-a menținut în avantaj pe tot parcursul celui de-al 3-lea sfert. Ardelenii au beneficiat de o prestație ofensivă de excepție din partea lui Deven Mitchell. Americanul avea 22 puncte marcatela capătul celui de-al 3-lea sfert. Phoenix a restabilit egalitatea la 62, însă același jucător al oaspeților a marcat cinci puncte pentru a duce Mureșul în avantaj, scor 67-64, cu zece minute înainte de final.

Cele două formații au mers cap la cap în sfertul 4. S-au consemnat cinci situații de egalitate, însă de fiecare dată Mureșul a trecut la conducere. Cameron Rundless (foto) a marcat pentru amfitrioni după intercepția lui Tony Gugino pentru a duce scorul la 80-78 în fvoarea acestora cu un minut și jumătate înainte de final. Același jucător a marcat un coș de trei puncte după un timp de odihnă cerut de BC Mureș, însă Mitchell a replicat cu un coș și fault. Rundles și-a completat debutul de vis în Liga Națională a României cu o nouă reușită din acțiune pentru a desprinde Galațiul la două posesii. Person și Mitchell au fost impreciși de la mare distanță la următoarea posesie, iar gazdele s-au impus la capătul unui meci deosebit de echilibrat, în care ardelenii au avut mai mult inițiativa pe tabela de marcaj.

Rundles a reușit 25 puncte, Marko Pavlovic a adăugat 21 puncte, 15 recuperări, Phillip Miller a izbutit 13 puncte, 4 pase decisive, Marcel White a încheiat cu 12 puncte, 3 intercepții, iar Tony Gugino a reușit 11 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători.

În replică, Deven Mitchell a reușit 29 puncte, 6 recuperări la primul său meci oficial pentru BC Mureș, Jonathan Person a adăugat 13 puncte, 7 pase decisive, Alin Borșa a terminat cu 11 puncte în 10 minute, iar Milivoje Mijovic a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări pentru BC Mureș.

Antrenorul Florin Nini a optat să joacă în primul sfert cu Mihai Măciucă. În schimb, Barnabas Szaszgaspar l-a utilizat pe Norbert Steff. Românul U23 a fost de negăsit pe parchet și la acest meci în repriza secundă.

BC Mureș primește vizita Craiovei în etapa a 2-a, într-un meci care va deschide runda, în transmisiune directă la DigiSport. În schimb, Phoenix Galați primește vizita Politehnicii Iași.

Foto: Phoenix Galati (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.