Pavel Marinov este noul jucător al Piteștiului

Pavel Marinov este noul component al echipei BCM U Pitești. Sportivul bulgar a fost anunțat de argeșeni în cursul zilei de marți (05.07). Jucătorul înalt de 1.99 metri sosește de la Dinamo București, echipă alături de care a jucat în sezonul anterior.

În 36 partide disputate la nivelul Ligii Naționale în sezonul 2015/16, Marinov a avut medii statitice de 12.3 puncte, 4.3 recuperări, 3.5 pase decisive și 0.6 intercepții cu 3.6 posesii pierdute pentru 10.6 la eficiență. Bulgarul a avut procentaje de 49% la aruncările de două puncte, 34% la trei puncte și 68% la linia de pedeapsă.

Născut în urmă cu 28 ani, Marinov este un baschetbalist extrem de potent. El dispune de un fizic ce îi permite să se apere atât la jucători mai puternici și mai înalți, cât și la sportivi cu mai scunzi, dar mai rapizi. De altfel, pe parcursul sezonului precedent, Pavel Marinov a putut fi urmărit jucând la pozițiile 1, 2, 3 și 4 în diferite momente ale jocului. Poziția sa de bază este cea de extremă.

De-a lungul carierei, Pavel a jucat pentru Balkan Botevgrad, Tundja Yambol și Lukoil Academic. El este component al echipei naționale a Bulgariei, alături de care a participat la ultimele trei campanii de calificare pentru EuroBasket. Marinov a fost component al loturilor naționale U18 și U20 ale Bulgariei.

Marinov este primul jucător transferat de argeșeni în această vară. Ei au anunțat prelungirea contractelor pentru Adrian Tudor, Bogdan Stăncuț și Vincent Hunter. Așadar, trupa antrenată de Hristu Șapera are doi jucători străini sub contract la ora actuală.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Pavel Marinov este noul jucător al Piteștiului

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.