Pavel Marinov s-a alăturat Stelei CSM EximBank București

Steaua CSM EximBank București a oficializat legitimarea lui Pavel Marinov. Bulgarul va bifa cel de-al 3-lea sezon în Liga Națională, după experiențele cu Dinamo București și BCM U Pitești.

În vârstă de 29 ani, Marinov este un jucător ce poate evolua la patru poziții. El măsoară 1.99 metri, are corpul, forța, viteza, îndemânarea și inteligența necesare pentru a putea performa, pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp la oricare dintre pozițiile 1-2-3-4.

În sezonul 2016/17, Marinov a avut medii de 14.5 puncte, 4.4 recuperări și 4.0 pase decisive în 34 partide disputate pentru BCM U Pitești. După încheierea aventurii alături de alb-violeți, Pavel a trecut în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Franței, unde a avut medii de 15.3 puncte, 4.1 pase decisive, 4.0 recuperări și 1.2 intercepții.

În prealabil, Marinov a mai jucat pentru Yambol, Balkan, Lukoil Academic, toate în țara sa natală.

Marinov devine cel de-al 4-lea jucător străin din lotul Stelei CSM EximBank București pentru sezonul 2017/18. Primii trei sunt Marius Runkauskas, Luka Lapornik și Dragan Zekovic. Este de așteptat ca bucureștenii să mai legitimeze un jucător străin de poziția 1 și unul de poziția 5. Autohtonii de bază rămân Cătălin Baciu, Iuri Fraseniuc și Vlad Negoițescu. De asemenea, șapte jucători sub 23 ani se află în vizorul antrenorilor, urmând ca o parte a acestora să fie păstrați în programul primei echipe.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.