Cei patru jucători din NBA ai Lituaniei vor juca la EuroBasket 2017

Lituania a anunat componența lotului de 18 jucători cu care va demara pregătirile pentru EuroBasket 2017. Între cei convocați se numără cei patru jucători cu angajament în NBA: Jonas Valanciunas, Donatas Motiejunas, Domantas Sabonis și Mindaugas Kuzminskas.

Reprezentativa Lituaniei are un antrenor nou. Acesta e Dainius Adomaitis. El a fost numit în funcție în luna octombrie 2016 și se află în fața primului eveniment de amploare.

Balticii nu vor conta pe serviciile lui Paulius Jankunas, Renaldas Seibutis, respectiv Robertas Javtokas. Cel din urmă s-a retras din activitate. Pe de altă parte, absentează și Vaidas Kariniauskas, jucătorul care a ajutat pe U-BT Cluj-Napoca. El a făcut parte din lotul cu care Lituania a participat la ultimul eveniment de amploare, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Fundași – Mantas Kalnietis, Lukas Lekavicius, Adas Juskevicius, Martynas Gecevicius, Marius Grigonis, Mindaugas Girdziunas, Arturas Milaknis.

Extreme – Mindaugas Kuzminskas, Jonas Maciulis, Edgaras Ulanovas, Donatas Motiejunas, Domantas Sabonis,  Deividas Gailius, Rokas Giedraitis.

Pivoți – Jonas Valanciunas, Arturas Gudaitis, Valdas Kairys, Martynas Sajus.

Lituania face parte din Grupa B, care se va desfășura la Tel-Aviv. Adversari sunt Ucraina, Georgia, Italia, Gremania și Israel, primele patru se califică pentru fazele eliminatorii, care se vor desfășura la Istanbul.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.