Patrick Baumann vorbește despre planurile FIBA cu privire la Euroligă

Patrick Baumann, secretarul general FIBA, a acordat un interviu cunoscutei publicații iberice El Mundo Deportivo. În cadrul acesteia, principalul subiect de discuție a fost încercarea forului mondial de a prelua și organiza Euroliga masculină.

În deschiderea interviului, Baumann subliniază faptul că FIBA nu se gândește să accepte orice altă propunere în ceea ce privește noul calendar al echipelor naționale. El va intra în vigoare, așa cum s-a anunțat deja, în anul 2017 și va cuprinde meciuri ale echipelor naționale în cursul sezonului competițional, exact așa cum se întâmplă în fotbal.

Referitor la disputa pentru Euroligă, secretarul FIBA, care este și membru în Comitetul Olimpic Internațional, a precizat:

„În ultimii 15 ani, FIBA a avut probleme, a dat greș și a avut puține resurse. În prezent lucrurile se prezintă complet diferit. Suntem puternici, avem resurse și avem idei clare. Acum este momentul să ne multiplicăm eforturile pe piață. Scopul nostru este să transformăm baschetul în sportul numărul 1 pe planetă. Împărțim această viziune cu NBA, a cărui conducere este alături de noi și colaborează cu FIBA în încercarea de a ne atinge obiectivul. Suntem încrezători că vom deveni sportul numărul 1 în scurt timp.

Scopul FIBA, rostul existenței acestui for este să dezvolte și să crească baschetul pretutindeni. Unul dintre obiectivele noastre este să avem o ligă europeană și să avem sprijinul cluburilor pentru a o dezvolta. Cu ajutor din partea NBA sunt convins că ideea noastră de a forma o ligă europeană va prinde contur și va fi mai rentabilă chiar și decât Premier League din Anglia.

Spre exemplu, liga profesionistă din China are un sponsor care sprijină competiția cu 65 milioane dolari anual. Vă rog să faceți o comparație cu ce avem în prezent în Europa. Vă asigur că suma nu este nici măcar aproape, în condițiile în care calitatea baschetului din Europa este net superioară.”

Baumann a fost diplomat și a evitat să atace Euroleague Basketball:

„Sunt extrem de motivat și întreg Board-ul FIBA este la fel. Federațiile naționale ne sprijină, dar și mulți președinți de cluburi înțeleg ce anume ne dorim. FIBA își dorește să investească în acest sport și nu are alte planuri. Știm că există loc de colaborare. Știm că dincolo de Atlantic sunt niște profesioniști care sunt dispuși să ne ajute. De asemenea, știm că la Barcelona (sediul Euroleague Basketball) există oameni foarte pricepuți.”

Pe de altă parte, la începutul acestei săptămâni FIBA și-a intensificat acțiunile de atragere a cluburilor de partea sa. Președintele FIBA, argentinianul Horacio Muratore, alături de președintele federației de specialitate din Grecia, Giorgos Vasilakopoulos, a avut întâlniri cu reprezentanții cluburilor Panathinaikos Atena, Olympiacos Pireu și AEK Atena cu scopul de a atrage aceste cluburi de partea FIBA. De altfel, Panathinaikos și Maccabi Tel-Aviv sunt două dintre cluburile de legendă ale Europei ce par a fi extrem de interesate de o trecere cât mai rapidă în tabăra FIBA.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.