Partizan Belgrad și antrenorul Aleksandar Dzikic își separă drumurile

Partizan Belgrad a anunțat pe cale oficială despărțirea de antrenorul Aleksandar Dzikic. Decizia a fost luată de comun acord, părțile încheind o colaborare ce s-a întins pe parcursul ultimului an și jumătate.

În cursul sezonului 2015/16, început de Partizan cu alt antrenor, Dzikic a reușit să ghideze echipa din subsolul Ligii Adriatice până pe locul al 5-lea. De asemenea, echipa s-a calificat în finala cupei și campionatului din Serbia.

Stagiunea 2016/17, ce a cuprins participarea lui Partizan la memorialul Antonio Alexe de la Oradea, în presezon, a inclus și o aventură continentală, în Basketball Champions League, unde a ajuns în playoff. Celebrul club belgrădean a avansat în semifinalele Ligii Adriatice și campionatului din Serbia, respectiv în finala Cupei Serbiei.

Ratarea calificării în ultimul act al campionatului din Serbia a oprit o serie de 17 prezențe consecutive în finala campionatului din Serbia (2007/16), respectiv Serbia și Muntenegru (2000/06).

Rămâne de văzut cine va prelua funcția de antrenor principal la Partizan. Cert este că gruparea din Belgrad are noi probleme financiare.

Dzikic este favorit să preia funcția de antrenor principal la Buducnost Podgorica, unul dintre cele trei cluburi puternice din punct de vedere financiar în spațiul ex-iugoslav.

În schimb, Cedevita Zagreb a ajuns la un acord de principiu cu Jure Zdovc. Slovenul este curtat și de Galatasaray Istanbul, însă el pare atras de ofrta campioanei Croației. Anunțul oficial nu a venit până la această oră.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.