Panathinaikos învinge în Germania, Fenerbahce rămâne neînvinsă, Steaua Roșie obține un succes important

Fenerbahce Istanbul și CSKA Moscova, protagonistele finalei din sezonul precedent, sunt singurele echipe neînvinse după trei etape în noua ediție a Euroligii masculine. Ambele au deschis săptămâna cu victorii, menținându-se în fruntea ierarhiei.

CSKA s-a impus în deplasare, la Istanbul, în fieful lui Anadolu Efes cu scorul de 93-87, în cursul serii de marți. O zi mai târziu, Fenerbahce Istanbul a dispus de Zalgiris Kaunas, scor 82-68. Acest meci a consemnat întâlnirea lui Zeljko Obradovic cu Sarunas Jasikevicius din postura de antrenori principali. Cei doi au câștigat Euroliga alături de Panathinaikos Atena în deceniul precedent, pe relația antrenor – jucător.

Ekpe Udoh și Jan Vesely au avut câte 14 puncte fiecare. A fost un meci în care Fenerbahce l-a introdus pe Melih Mahmutoglou în calitate de al 10-lea jucător în rotație, spre deosebire de meciurie anterioare, când Obadovic a prefetat să utilizeze doar străinii. Leo Westermann a replicat cu 15 puncte și 4 pase decisive.

guduric

Steaua Roșie Belgrad a obținut o victorie de răsunat la Kombank Arena. În ziua în care s-a anunțat organizarea primului F4 de Euroligă în Serbia, campioana acestei țări a dispus de FC Barcelona cu scorul de 76-65. Marko Guduric a avut 21 puncte, iar Marko Simonovic a adăugat 13 puncte și 5 recuperări pentru învingători. De notat că ex-iugoslavii au dus greul pe faza ofensivă pentru echipa lui Dejan Radonjic. În replică, Brad Oleson a avut 15 puncte. Juan Carlos Navarro a absentat, iar Pau Ribas a suferit o accidentare în timpul acestei partide.

Nick Calathes a înscris coșul victoriei pentru Panathinaikos Atena, la debutul lui Xavi Pascual pe banca verzilor. Elenii s-au impus pe terenul lui Brose Baskets cu scorul de 84-83. Reușita a fost controversată, arbitrii intervenind eronat cu fluierul pe motiv că timpul e atac ar fi expirat, însă acest lucru nu a fost corect, întrucât anterior mingea aruncată de greci a atins inelul. Faza poate fi urmărită în imaginile alăturate.

KC Rivers a avut 18 puncte, James Feldeine a adăugat 16, iar Nick Calathes a completat o seară de excepție cu coșul victoriei, având 13 puncte, 11 recuperări, 9 pase decisive și 3 intercepții, fără posesie pierdută pentru 29 la eficiență în contul lui PAO. În replică, Nicolo Melli a reușit 17 puncte (4/4 la trei puncte), iar Janis Strelnieks a terminat cu 16 puncte în contul lui Brose.

Etapa a 4-a se dispută joi și vineri. Programul rundei:

Joi (27.10)
CSKA Moscova vs Unics Kazan
Darussafaka Dogus vs Anadolu Efes Istanbul
EA7 Milano vs Real Madrid
Baskonia Vitoria vs Olympiacos Pireu

Vineri (28.10)
Galatasaray Istanbul vs Fenerbahce Istanbul
Zalgiris Kaunas vs Maccabi Tel-Aviv
Panathinaikos Atena vs Steaua Roșie Belgrad
FC Barcelona vs Brose Baskets

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.