Panathinaikos Atena vs Fenerbahce Istanbul 58-71 (0-1)

Break în meciul de deschidere al seriei ce opune pe Panathinaikos Atena și Fenerbahce Istanbul, în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17. Confruntarea transmisă la DigiSport, de la OAKA, s-a încheiat cu scorul de 71-58, în favoarea oaspeților.

Fener s-a instalat la conducere și a speculat multipele inexactități din jocul gazdelor pentru a se desprinde la 16-6. Lucrurile s-au schimbat semnificativ, PAO replicând cu un parțial de 12-0 după intrarea pe parchet a lui Ioannis Bourousis. Verzii au continuat în aceeași manieră, KC Rivers reușind mai multe coșuri de la mare distanță pentru care a aruncat în aer uriașele și populatele tribune de la OAKA.

Panathinaikos a terminat prima repriză la adăpostul unui avantaj consistent, tabela de marcaj indicând scorul de 42-28 după 20 minute de joc efectiv. Gazdele au început bine repriza secundă, desprinzându-se la 46-31, în minutul 22. Fenerbahce a continuat-o excelent, oferind o replică de senzație în ambele faze ale jocului. Apărarea turcilor a început să funcționeze și ea a alimentat ofensiva galben-albaștrilor. Aceștia au strâns la 50-48, cu zece minute înainte de finalul partidei.

Nikola Kalinic a adus primele cinci puncte ale secvenței decisive, pe fondul unor reușite în tranziție ofensivă. El a continuat în aceeași manieră. Fenerbahce a trecut la conducere, una pe care nu a mai cedat-o până la final. Ekpe Udoh a oferit noi mostre cu privire la potențialul său defensiv. De altfel, Zeljko Obradovic a ales să joce aproape întreaga repriză secundă cu Udoh și Vesely împreună pe parchet. Un parțial de 23-8 în favoarea oaspeților a rupt definitiv echilibrul și a permis lui Fener să obțină break-ul în această serie.

Panathinaikos a înscris doar 16 puncte în reprize secundă, perioadă în care Fenerbahce a reușit 43. Turcii au avut doar patru recuperări ofensive și au executat doar patru aruncări libere în acest meci (raportul liberelor executate a fost de 23-4 pentru gazde), dar au înscris 13 coșuri de trei puncte și au avut cu 11 procente mai mult decât grecii la aruncările din acțiune.

Bogdan Bogdanovic a reușit 23 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Nikola Kalinic a adăugat 16 puncte, iar Bobby Dixon a terminat cu 13 puncte pentru învingători. KC Rivers a replicat cu 16 puncte, iar Mike James a terminat cu 14 pentru Panathinaikos.

Este prima victorie pentru Zeljko Obradovic la OAKA în Euroligă după plecarea de la Panathinaikos. El a pierdut precedentele patru confruntări susținute în locația amintită.

Meciul 2 se dispută joi (20.04), tot la OAKA.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.