Pablo Prigioni dorit de FC Barcelona Lassa

Pablo Prigioni este prima opțiune a lui FC Barcelona Lassa pentru înlocuirea accidentatului Pau Ribas. Argentinianul este liber de contract după ce nu a fost reținut de Houston Rockets, echipă alături de care a petrecut presezonul NBA.

În vârstă de 39 ani, Prigioni este fundaș. El evoluează în principal la poziția 1, dar poate fi utilizat și alături de un alt conducător de joc. Înalt de 1.91 metri, sportivul sud-american a petrecut ultimii patru ani în NBA, acolo unde a bifat 270 prezențe și a avut medii de 3.5 puncte, 2.8 pase decisive, 1.9 recuperări și 1.0 intercepții în 17 minute pe partidă.

prigioni

Extrem de experimentat, Prigioni s-ar putea alătura celei de-a 3-a mari forțe a baschetului iberic după șapte sezoane în Euroligă alături de Baskonia și două cu Real Madrid. Pablo are 183 meciuri jucate în competiția de top a Europei cu medii pe carieră de 6.2 puncte, 4.4 pase decisive, 2.5 recuperări și 1.7 intercepții pentru 10 la eficiență.

Prigioni este ținta Barcelonei întrucât deși este argetinian, el deține licență de jucător autohton în Spania. Prin urmare, acesta ar fi considerat jucător spaniol în Liga ACB. Este un aspect extrem de important pentru catalani, întrucât ei nu au nicio altă variantă viabilă în prezent, ci doar de a legitima un jucător cu statut de autohton. La nivel de Euroligă este permisă folosirea unui număr nelimitat de străini. În schimb, în Liga ACB trebuie înscriși cel puțin patru jucători cu statut de autohton pe foaia de arbitraj.

Reamintim faptul că Pau Ribas a suferit o ruptură de tendon achilian în etapa a 3-a din sezonul regulat al Euroligii, în partida pierdută de Barcelona la Belgrad.

Prigioni a confirmat interesul existent din partea Barcelonei, dar nu va lua o decizie pripită. E posibil ca argentinianul să aibă speranțe cu privire la posibilitatea unui angajament în NBA, astfel încât nu se grăbește să semneze cu catalanii.

FC Barcelona se confruntă cu majore probleme medicale. Pe lângă pierderea lui Ribas, formația antrenată de Giorgos Bartzokas a jucat în partidele cu Steaua Roșie Belgrad și Brose Baskets Bamberg, din această săptămână la nivel de Euroligă, fără Juan Carlos Navarro și Justin Doellman. Toți sunt accidentați ori sunt confruntați cu probleme de natură medicală.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.