CSM CSU Oradea vs BC SCM Timișoara, scor 85-81 (2-0 la general)

CSM CSU Oradea a învins BC SCM Timișoara, scor 85-81, în Meciul 2 al primului tur din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă în direct la Digisport.

Formația antrenată de Cristian Achim a deschis jocul bine, instalându-se la conducere. Bihorenii au beneficiat de câte două triple din partea lui Sean Barnette și Muhamed Pasalic. Astfel, Oradea a terminat primul sfert în avantaj, scor 22-17.

Lucrurile s-au schimbat semnificativ în secvența a 2-a. Formația din Banat s-a apărat extrem de bine și a beneficiat de un joc precis și eficient în faza de atac. De asemenea, alb-violeții au pus în mare dificultate ofensiva echipei adverse. Astfel, situația la conducere s-a schimbat. Timișoara a plecat la vestiare având un avantaj de două puncte, scor 37-35.

Repriza secundă a demarat cu multe realizări pe tabela de marcaj. Oradea s-a apărat din nou în sistem zonă, însă de această dată, cu alți jucători la poziția 1 – Calotă și Otasevic, în locul lui Rambo și Tohătan – situația s-a prezentat cu totul altfel față de Meciul 1. În plus, Jonte Flowers a găsit ținta de la mare distanță în pofida defensivei agresive exercitată de CSM asupra sa.

Timișoara s-a desprins la 14 lungimi, scor 61-47, în minutul 28. Acest lucru a fost posibil pe fondul execuției ofensive precare a gazdelor, dublată de o serie de greșeli în faza de apărare. Zona orădeană a fost pedepsită pentru faptul că a acordat atenție sporită shooterilor Jeremic și Flowers, astfel încât s-au creat spații sub coș, unde Diaz s-a evidențiat în repetate rânduri la capătul unei bune circulații a mingii. Un mare plus pentru ofensiva Timișoarei, care a citit foarte bine situațiile de joc.

Oradea nu a cedat și a redus din deficit până la încheierea secvenței a 3-a. Scorul cu zece minute înainte de final era de 65-57 în favoarea bănățenilor. Lucrurile s-au schimbat pe parcursul secvenței decisive. Timișoara a resimțit oboseala, Jeremic, Flowers și Komatina fiind păstrați în teren aproape întreg meciul. Fiind vorba despre al 2-lea joc în mai puțin de 48 ore, este oarecum firesc ca acești jucători să aibă o cădere.

În schimb, Oradea a beneficiat de rotația mai eficientă și ceva mai lungă. Andrei Mandache a explodat, aducând două coșuri de trei puncte prin care a restabilit egalitatea. Martin Zeno, jucător care a avut o prestație deosebit de modestă în ambele meciuri ale acestei serii, a ieșit la rampă în ultimele minute cu două pătrunderi pe care le-a transformat în puncte. El a egalat și apoi adus CSM-ul la conducere. A fost o perioadă în care Timișoara nu a mai găsit soluții. Flowers a pasat greșit, Komatina a greșit ținta, după care s-a consemnat o abatere de 24 secunde.

Numărul 3 de la CSM Oradea a adăugat trei puncte de la linia de pedeapsă în finalul meciului, iar Sean Barnette și-a completat prestația de senzație cu o recuperare ofensivă, urmată de un coș și fault, cu liberă transformată. MVP-ul sezonului precedent a avut o prestație colosală, controlând cu autoritate spațiul de trei secunde. Indiferent că a jucat la poziția 3 sau 4, Barnette și-a dominat adversarii în faza ofensivă. El a terminat cu 21 puncte, 11 recuperări (7 ofensive), 4 pase decisive și a avut 31 la eficiență.

Mandache a contribuit cu 14 puncte și 15 la +/- și eficiență, Titus Nicoară a bifat 12 puncte, iar Will Franklin a terminat cu 11 puncte, 7 pase decisive pentru Oradea. În replică, Mladen Jeremic a reușit 19 puncte, Milos Komatina a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, Adrian Diaz a bifat 16 puncte, iar Jonte Flowers a încheiat cu 15 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru Timișoara.

Oradea a avut superioritate la recuperare ofensivă (11-7), posesii pierdute (11-17), intercepții (8-6) și pase decisive (29-28). În schimb, Timișoara a avut cu trei procente mai mult la aruncările din acțiune, respectiv cu un procent mai mult la linia de pedeapsă.

Scorul general a devenit 2-0. Seria se mută la Timișoara. Meciul 3 se dispută miercuri (19.04), ora 17:30, la Sala Constantin Jude, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.