CSM CSU Oradea, singura grupare românească cu 20 meciuri jucate într-o singură campanie europeană!

CSM CSU Oradea este echipa românească de club cu cele mai multe meciuri jucate în cupele europene pe parcursul unui singur sezon competițional. Nicio grupare sportivă din România nu a disputat 20 de meciuri oficiale în arena internațională în prealabil.

Echipa antrenată de Cristian Achim a jucat patru meciuri în preliminariile Basketball Champions League și 14 în faza grupelor. Ulterior, CSM CSU Oradea a disputat două meciuri în playoff-ul FIBA Europe Cup. În total 20 de meciuri în cupele europene pe parcursul sezonului competițional 2016/17.

Acest material a fost inspirat de postarea lui Emil Hossu Longin, jurnalist sportiv cu bogată experiență, ce activează în domeniu de mulți ani. Acesta a subliniat parcursul campioanei României la baschet masculin:

CSU Oradea și-a încheiat în această seară îndelungata aventură continentală. Campioana României a jucat 20 de meciuri în…

Posted by Emil Hossu-Longin on 22 Februarie 2017

Recordul precedent a fost deținut tot de o echipă de baschet. Acesta a aparținut Energiei Târgu Jiu, care s-a clasat pe locul 3 în ediția 2014/15 a FIBA EuroChallenge. Gorjenii au disputat 17 meciuri oficiale în acea campanie.

O listă ce cuprinde mai multe grupări sportive cu 16 meciuri jucate, completează un podium imaginar într-o astfel de ierarhie. Este vorba despre:

CSM Bucuresti – 16 meciuri (locul 1 în Liga Campionilor la handbal feminin – ediția 2015/16)
HCM Baia Mare – 16 meciuri (sezonul 2015/16 în Liga Campionilor la handbal feminin, sferturi de finală)
Oltchim Râmnicu Vâlcea – 16 meciuri (locul 2 în Liga Campionilor la handbal feminin – ediția 2009/10)
CSU Asesoft Ploiești – 16 meciuri (sezonul 2014/15 în EuroCup la baschet)
U-BT Cluj-Napoca – 16 meciuri (sezonul 2016/17 în cupele europene)
Steaua București – 16 meciuri (sezonul 2005/06 în Cupa UEFA la fotbal, semifinale)
Rapid București – 16 meciuri (sezonul 2005/06 în Cupa UEFA la fotbal, sferturi de finală)

Cel mai notabil rezultat obținut de o grupare sportivă românească la nivel de club în epoca modernă a sportului de înaltă performanță, a fost obținut de CSM București, la handbal feminin, prin câștigarea celei mai importante competiții de pe planetă în această disciplină la nivel de club.

Fără îndoială, Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne etalon de longevitate în sportul de performanță modern al României. Această echipă s-a clasat de patru ori pe podiumul Ligii Campionilor la handbal feminin, având o finală disputată și trei semifinale jucate.

De notat că pe lângă performanțele uluitoare atinse de mai sus amintitele echipe de handbal feminin, o altă grupare românească a câștigat un trofeu continental. Este vorba despre CSU Asesoft Ploiești, în anul 2005, când a triumfat în FIBA EuroCup Challenge. 

Pe de altă parte, o altă secție din cadrul CSM Oradea, tocmai s-a calificat într-o finală continentală. Este vorba despre secția de polo, prin CSM Digi Oradea, care a avansat în finala LEN EuroCup – ediția 2016/17.

Însă în ceea ce privește cel mai lung parcurs din punct de vedere al numărului de meciuri într-o singură campanie europeană, recordul este deținut de CSM CSU Oradea. Singura grupare sportivă din România care a atins borna 20 la acest capitol în ultimii ani.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.