CSM CSU Oradea revine în avantaj în finala cu BC Mureș

CSM CSU Oradea a câștigat Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Roș-albaștrii au învins la Tîrgu Mureș, scor 81-72, în confruntarea cu BC Mureș din localitate.

Desfășurarea acestei partide a fost radical diferită față de primele două, găzduite la Oradea. CSM-ul a avut inițiativa și a condus în permanență pe tabela de marcaj. De această dată, formația pregătită de Cristian Achim a deschis jocul mai bine și s-a instalat la conducere, avantaj pe care inițial l-a irosit după care a revenit în control și nu a mai cedat până la final.

În secvența decisivă, Oradea a obținut avantaj în trei momente critice ale jocului. Este vorba despre cele două recuperări ofensive urmate de un punct, semnate de Rareș Pașca cu trei minute înainte de final, libera transformată de acesta menținând Oradea la două posesii în fața Mureșului. A urmat coșul de două puncte semnat Miha Zupan, când bihorenii au reușit să se desprindă la șase lungimi, reușita slovenului fiind contestată de adversarul direct care a întins mâna, însă aruncarea lui Zupan s-a dus direct în coș. În fine, Martin Zeno a îngropat o aruncare de trei puncte, din serviciul lui Will Franklin, în ultimul minut al partidei, după ce gazdele s-au apropiat la două puncte.

Mureș a dominat de această dată lupta la recuperare (42-30), cu 20-7 la cea ofensivă. În schimb, Oradea a aruncat cu 13 procente mai bine din acțiune. S-au consemnat 20, respectiv 18 posesii pierdute. Similar jocurilor anterioare, alb-albaștrii au aruncat foarte mult de trei puncte (36 pentru 28%, față de 20 cu 45%).

A fost o nouă demonstrație că presiunea apasă pe umerii tuturor. Dacă la primele două jocuri ea a pus Oradea în mare dificultate, de această dată a fost rândul Mureșului să o simtă.

Martin Zeno a avut 25 puncte, 2 capace, Sean Barnette a adăugat 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Andrei Mandache a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții, iar Will Franklin a încheiat confruntarea cu 10 puncte pentru Oradea.

Goran Martinic a avut 20 puncte, 5 pase decisive, Alhaji Mohammed a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Goran Gajovic a încheiat cu 12 puncte (4/16 din acțiune), 10 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții pentru Mureș.

Scorul general devine 2-1 pentru Oradea. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Următoarea încleștare se dispută luni (30.05), ora 20:00, tot în „Junglă”.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.