CSM CSU Oradea revine cu apărare zonă și se impune în duelul cu BC SCM Timișoara

CSM CSU Oradea a învins BC SCM Timișoara, scor 74-66, în cel mai echilibrat meci din deschiderea playoff-ului LNBM – ediția 2016/17. Meciul 1 al seriei amintite s-a desfășurat marți (11.04), la Arena Antonio Alexe, fiind transmis în direct la DigiSport 3.

Bănățenii au început jocul mai bine. Ei s-au instalat la conducere, una pe care au păstrat-o preț de aproxmativ 30 de minute din timpul efectiv de joc. Echipa lui Tudor Costescu a avut energie și inspirație în faza defensivă. Alb-violeții au produs 11 posesii pierdute adversarului și au ținut Oradea mult sub 40% la aruncările din acțiune pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. La jumătatea partidei scorul era de 34-32 în favoarea lui BCT.

Repriza secundă a demarat în nota de dominare al oaspeților. Mladen Jeremic a transformat două aruncări de trei puncte prin care a desprins formația de pe Bega la 52-40 în minutul 26. Ulterior, antrenorul Cristian Achim a trecut la o apărare zonă. Aceasta a schimbat soarta jocului. Oradea a terminat sfertul al 3-lea cu un parțial de 12-2 pentru a se apropia la o singură posesie, scor 52-54, cu zece minute înainte de final.

Oradea a înscris primele 13 puncte ale secvenței decisive, incluzând trei coșuri de trei puncte semnate Will Franklin, care începuse modest partida, lucru amplificat însă de faptul că Sean Barnette și Martin Zeno au ratat împreună un număr de 20 aruncări din acțiune.

Bihorenii au reușit un parțial de 20-0, prelungit spre unul de 32-6 cu care meciul s-a jucat. Finalul partidei a consemnat câteva reușite din partea Timișoarei, care nu a avut absolut nicio reacție împotriva unei defensive zonă pe care CSM-ul a mai practicat-o în precedentele confruntări cu Timișoara.

Echipa lui Costescu a avut multe momente bune de joc, având inițiativa aproape trei sferturi din meci. Alb-violeții s-au apărat exemplat în primele 27 minute de joc, după care au încasat foarte multe puncte prin prisma panicii create de lipsa de inspirație în faza de atac. Timișoara a evoluat pentru prima dată în formulă completă de la închierea primei faze a sezonului regulat.

Oradea a avut cu 16 aruncări din acțiune mai mult. Acest lucru se explică prin raportul recuperărilor ofensive (15-9) și cel al posesiilor pierdute (15-19), ambele clar în favoarea gazdelor. Cele două combatante au terminat cu un procentaj identic la aruncările din acțiune (42%), același număr de recuperări (38) și același număr de faulturi comise (21).

Will Franklin a terminat cu 15 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții, Sean Denison a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, 2 capace, iar Martin Zeno și Sean Barnette au avut câte 10 puncte fiecare în condițiile în care au avut 23% respectiv 29% la aruncările din acțiune. În replică, Mladen Jeremic a terminat cu 10 puncte, iar Milos Komatina a adăugat 8 puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive.

Scorul general este 1-0 pentru Oradea. Meciul 2 al seriei se dispută joi (13.04), ora 18:00, tot la Arena Antonio Alexe, în direct la DigiSport 3. Se anunță o nouă încleștare atractivă.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSM CSU Oradea revine cu apărare zonă și se impune în duelul cu BC SCM Timișoara

  • Oradea a aratat ca o echipa matura cu un antrenor experimentat. A cistigat fara sa aiba prea multe realizari din partea jucatorilor importanti (Barnette, Zeno, Mandache), care insa s-au inscris ca deobicei in disciplina tactica impusa si au speculat la max. neputinta Timisoarei de a schimba ceva atunci cind au mers in aparare diamant. Sa vedem ce va fi in merciul 2.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.