CSM CSU Oradea a pierdut în Bulgaria, în primul meci din noul sezon competițional

CSM CSU Oradea a pierdut prima manșă din turul inaugural al FIBA Europe Cup 2017/18. Formația antrenată de Cristian Achim a cedat pe terenul lui Balkan Botevgrad, scor 66-82.

Partida a demarat bine pentru bihoreni. Ei au câștigat primul sfert cu scorul de 20-17, însă lucrurile nu au continuat în aceeași manieră. Un parțial de 12-2 i-a adus pe bulgari în avantaj. Ei au beneficiat și de o serie de greșeli comise de formația din Oradea în faza de atac, raportul posesiilor pierdute la pauză fiind de 13-4. În plus, CSM-ul a înscris doar două puncte din spațiul de trei secunde în prima jumătate de meci. Astfel, la pauză scorul era de 39-31.

Lucrurile s-au complicat pentru CSM în debutul reprizei secunde pentru formația antrenată de Cristian Achim. Goran Gajovic a fost descalificat pentru două greșeli tehnice în primele minute ale sfertului al 3-lea. Astfel, opțiunile la pozițiile 4-5 au devenit și mai limitate pentru formația bihoreană, pe lângă faptul că Arturas Valeika a fost indisponibil din cauza unei accidentări. Chiar și așa, jucând cu Nemanja Milosevic pentru prima dată la poziția 4 în acest meci, Oradea a reușit să se apropie de două ori la un singur punct, scor 51-50, respectiv 54-53.

Secvența decisivă a demarat cu un parțial de 7-0 pentru Balkan. Această echipă a înscris 28 puncte și a încasat doar 13 în ultimele zece minute de joc, pentru a se desprinde la 16 lungimi înaintea celei de-a 2-a manșă, programată a se desfășura peste o săptămână la Oradea.

Igor Kesar a totalizat 20 puncte, 8 recuperări, iar Devin Brooks a fost aproape de un triple-double cu 16 puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive. Alți trei jucători de la Balkan au atins sau depășit borna 10 la puncte marcate pentru Balkan. În replică, Martin Zeno a totalizat 15 puncte, 5 recuperări, Nemanja Milosevic a adăugat 15 puncte, 10 recuperări, iar Andrei Mandache și Goran Gajovic au terminat cu câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.