Oradea pe bună dreptate în centrul atenției Basketball Champions League

Meciul săptămânii. Spectacol. Suspans. Extaz și apoi agonie, pentru ca în cele din urmă să învingi. FIBA a ales perfect meciul săptămânii în etapa a 13-a din Basketball Champions League. 

A ales un meci cu de toate. Absolut de toate. Irosești un avantaj de 13 puncte, dar câștigi cu o prestație fabuloasă din partea lui Martin Zeno. Cu un aport colosal din partea lui Andrei Mandache. Cu o muncă în echipa absolut extraordinară. Cu un double-double din partea lui Sean Denison, cel mai constant jucător al echipei în acest sezon. Împotriva unui Rion Brown de-a dreptul imposibil de oprit de la mare distanță și a unui Teemu Rannikko conceput parcă pe terenul de baschet.

Arena Antonio Alexe a fost locul de desfășurare al meciului săptămânii din cea mai importantă competiție de club organizată sub egida FIBA. Oradea a fost locul în care s-au dat lovituri de senzație. Locul în care două echipe mici ne-au arătat de ce iubim acest sport. Au oferit de toate în 45 minute de adrenalină continuă.

Kataja Basket are cel mai mic buget din această competiție. Finlandezii au însă experiență net superioară orădenilor în cupele europene. În urmă cu patru ani această echipa călca Asesoftul în picioare, scor 91-67, după ce la un moment dat diferența între cele două formații a atins 40 de lungimi. Apoi, trei săptămâni mai târziu a dominat și întâlnirea de la Ploiești, într-un meci care ni l-a adus în prim plan pe Jonte Flowers, adversar pe care orădenii l-au avut apoi în finala din 2014 și cu care se pregătesc să se reîntâlnească de două ori în luna februarie.

CSM CSU Oradea are buget superior finlandezilor, dar experiență inferioară. Banii bihorenilor pălesc în fața celor ai rușilor, turcilor, italienilor și israelienilor. Roș-albaștrii se află la a 3-a experiență continentală și au obținut a 9-a victorie în Basketball Champions League. Un bilanț pe care nu ai cum să nu-l apreciezi dacă ești în stare să apreciezi munca, dacă ești capabil să vezi cine se spetește muncind de ani de zile.

Două echipe care practică baschetul la cel mai bun nivel al capacităților și potențialului lor. Formații care și-au depășit condiția de mult și care au simțit gustul dulce al victoriei, al succesului. Oradea și Kataja ne-au arătat cât de mult își doresc să joace în Europa. Au arătat în cele 45 minute de joc că în pofida suferinței, oboselii, problemelor cu care se confruntă din absolut toate punctele de vedere posibile, le place să se ia la trântă cu mașinăriile de baschet ale Europei. Le place adrenalina și sentimentul că ești urmărit de toată Europa.

Lovituri de o parte cu răspunsul potrivit de cealaltă. Viteză, spectacol, apărare, multă dăruire din partea tuturor jucătorilor aflați pe parchet și o atmosferă senzațională în tribune. Un meci pe care nu cred că ne-am fi supărat dacă Oradea îl pierdea. Și știu sigur că a fost un meci care mi-aș dori să nu se fi terminat nici după 4-5 reprize de prelungiri.

Acesta este baschetul. Cu spectacol, greșeli, decizii de fracțiune de secundă. De asta e cel mai frumos sport inventat de om. Și se joacă la Oradea, sub privirile FIBA și ale Europei!

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Oradea pe bună dreptate în centrul atenției Basketball Champions League

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.