CSM CSU Oradea învinge U-BT Cluj-Napoca în Meciul 3 din semifinalele LNBM 2017

CSM CSU Oradea a reușit să prelungească seria cu U-BT Cluj-Napoca, din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Campioana în exercițiu a învins deținătoarea Cupei și SuperCupei României cu scorul de 69-59, în Meciul 3. Jocul s-a desfășurat luni (08.05), la Arena Antonio Alexe.

Elevii lui Cristian Achim s-au desprins la 26-9 pe parcursul primei secvențe. Roș-albaștrii au reușit o apărare extraordinară, dar în același timp jucătorii lui Mihai Silvășan nu au reușit să repete prestația ofensivă colosală din Meciul 2 al acestei serii.

Orădenii s-au desprins la un maxim de 24 lungimi în minutul 14 al partidei, însă formația de pe Someș a replicat cu un parțial de 19-9 cu care a strâns pe tabela de marcaj, scor 45-31, după 20 minute de joc.

În repriza secundă și apărarea Clujului s-a asprit, însă cea bihoreană a funcționat aproape perfect pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Chiar dacă nu a strălucit în ofensivă, echipa locală a controlat situația pe tabela de marcaj, prevenind o revenire amenințătoare a grupării de pe Someș.

Învingătorii au controlat lupta la recuperare și au avut cu 12 procente mai mult la aruncările din acțiune. De asemenea, gazdele au avut mai multe vizite la linia de pedeapsă, în vreme ce clujenii au continuat să forțeze aruncări de la mare distanță.

Martin Zeno a avut o nouă prestație senzațională. Superstarul CSM-ului a totalizat 24 puncte cu procentaj de 63% la aruncările din acțiune. El a marcat un coș de trei puncte prin care a desprins CSM-ul la nouă puncte cu două minute înainte de final. Oradea a avut un plus de 25 puncte pe tabela de marcaj cu Zeno pe parchet.

Sean Barnette a contribuit consistent. El a depus din nou un efort fizic considerabil în ambele faze ale jocului și a avut un merit deosebit în limitarea lui Vlad Moldoveanu la doar cinci puncte în acest meci. MVP-ul sezonului precedent a totalizat 20 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace.

În replică, Ousmane Barro a avut 16 puncte, 9 recuperări, Aleksandar Rasic a adăugat 12 puncte, fiind încă o dată omul care a dus greul în momentele dificile ale formației clujene, iar Filip Adamovic a terminat cu 10 puncte și 5 pase decisive pentru formația clujeană.

Scorul general a devenit 2-1 în favoarea lui U-BT Cluj. Meciul 4 se dispută miercuri (10.05), ora 20:15, la Arena Antonio Alexe.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On CSM CSU Oradea învinge U-BT Cluj-Napoca în Meciul 3 din semifinalele LNBM 2017

  • vedeti domnul Micinic ca se poate castiga si fara prestatii memorabile… 🙂
    Cum spuneam, apararea…

    • Sa tii echipa clujeana sub 60 de puncte, reprezinta o mare performanta si o prestatie memorabila, chiar daca s-a realizat pe faza defensiva :)))

  • a mai reusit si sibiul acum trei saptamani, dar in alte circumstante sa spunem…
    partea cu ‘prestatie memorabila” era o aluzie la un titlu de dupa meciul doi si la un schimb de replici pe facebook cu dl. Micinic :). dar s-ar putea sa aveti dreptate.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.